promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kegyetlen időjárási jelenség közelít felénk, 7 vármegyére adtak ki riasztást a meteorológusok - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Komoly hidegfront csapott le tegnap éjjel az országra, melynek utóhatásait még ma is erősen érezni fogjuk.

Szombat estére az ország nagy részét elérte egy kiadós hidegfront, amely csapadékot és erős széllökéseket is hozott magával. Ez azonban sajnos még nem minden, az előző napokhoz képest ugyanis ennek hatására mára majdnem 10 fokkal csökken a maximum hőmérséklet, Magyarország északnyugati valamint északkeleti részén pedig erős zivatarok csapnak le, ezért elsőfokú riasztást adtak ki 7 vármegyére is, de most nézzük is részletesen milyen időjárásra számíthatunk ma és a következő napokban.

A HungaroMet előrejelzése szerint ma, azaz a hét utolsó napján északnyugat felől csökken a felhőzet, és a gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap. Főleg a Dunántúlon előfordulhatnak erősebben felhős időszakok. Sőt szórványosan valószínű zápor, a dunántúli és északkeleti vidékeken helyenként zivatar is kialakulhat. A nyugatias szelet több helyen élénk lökések kísérhetik, de záporok, zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet, sőt viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet pedig általában mindössze 12, 13 fok körül alakul. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő.

A várható zivatarok miatt pedig nem kevesebb mint 7 vármegyére is kiadták a riasztást a meteorológusok. Mint az a figyelmeztetésükben olvasható ma a déli óráktól nagyobb eséllyel a Dunántúl északnyugati felén, valamint északkeleten fordulhat elő zivatar, amelyet átmeneti viharos (~65-75 km/h) széllökés, valamint jégdara is kísérheti.

Ehhez képest hétfőn nagyrészt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Elszórtan előfordulhat zápor, néhol zivatar. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, sokfelé erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható.

Kedden pedig fátyolfelhős, napos idő várható, majd a nap második felében délnyugat felől vastagszik a felhőzet. Néhol előfordulhat kisebb eső, zápor. A délkeleti szél sok helyütt megerősödik. A minimum-hőmérséklet jobbára 0 és +6 fok között alakul, a derült, szélcsendes vidékeken azonban hidegebb is lehet. A maximum 12 és 18 fok között várható.

Ha még ennél is részletesebb előrejelzésre vágysz, nézd meg a HungaroMet videóját is alább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás