promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meglepő időjárással indul a hét, erre lehet számítani ma és hétfőn: nyakig elázhatunk ha nem vigyázunk
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az egész országot érinti ez most, nagy változás jön.

A hétvégén meglehetősen furcsa időjárásban lesz részünk. Szombaton az első órákban a nap még intenzíven süt majd, ám fokozatosan növekedni fog a felhőzet. A délután második felében északnyugat felől egy határozott hidegfront közeledik a Dunántúlra, melyet eső és záporok kísérhetnek, sőt akár zivatarok is előfordulhatnak. Az esti órákban a csapadék területe keletebbre húzódik. A déli-délnyugati szél élénk, sőt erős lesz, majd az esti órákban északnyugaton már északnyugati irányból fúj majd, viharos lökésekkel kísérve. A hőmérséklet kora délután 16-22 fok között alakul.

A szombat délutánra virradó hidegfront előtt érezhetjük, hogy a hőmérséklet fokozatosan emelkedik, s ez a jelenség különösen azokat érintheti kellemetlenül, akik érzékenyek a melegfrontra. Az intenzív felmelegedés gyakran járhat fáradtsággal, kimerültséggel és akár keringési problémákkal is.

Ahogy a hidegfront közeledik, egyre nyilvánvalóbbá válnak a testben zajló változások. Fejfájás, vérnyomás-ingadozások, rosszullét és légszomj jelentkezhetnek, sőt az ízületek is érzékenyebbé válhatnak.

A szél által szerte hordott időjárási körülmények gyakran befolyásolják hangulatunkat is. Sokfelé előforduló szeles időben ingerültebbek lehetünk, nyugtalanná válhatunk, és feszültebben reagálhatunk a körülöttünk zajló eseményekre.

Fontos, hogy a változékony időjárási körülményekre felkészüljünk. Érdemes rétegesen öltözni, hogy alkalmazkodni tudjunk a hőmérsékletváltozásokhoz. Emellett érdemes odafigyelni az immunrendszerünk erősítésére is, és rendszeresen fogyasztani vitamindús zöldségeket és gyümölcsöket, hogy szervezetünk ellenállóbb legyen a különböző betegségekkel szemben.

A hét lezárásul viszont minden bizonnyal hidegebb idő érkezik.

Vasárnap délen és keleten kezdetben felhős idő várható, helyenként esővel, miközben északnyugat felől már lassan szétesnek a felhők. Délutánra napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, ám záporok és egy-egy zivatar még előfordulhat a Dunántúlon és északkeleten, keleten. A nyugati, északnyugati szél sokfelé élénk, néhol erős lesz. Hajnalban a hőmérséklet 1-7 fok között alakul, délután pedig 9-15 fokot mérhetünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás