promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnali riasztást adtak ki a meteorológusok: megállíthatatlanul száguld felénk, órákon belül lecsap az országra
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A meteorológusok 8 vármegyére adtak ki riasztást.

A gyenge front után egy sokkal markánsabb hidegfront éri el Magyarországot szombat délután. Szó szerint hirtelen fog majd lecsapni, délelőtt még nyugodt lesz a légkör, napsütés is lesz többfelé, aztán egyre jobban megerősödik az észak-nyugatias szél, majd a hidegfront megérkeztével viharossá fokozódik. Csapadékra is számítani kell, de ahogy haladunk dél-kelet felé, egyre inkább csökken az eső esélye - pedig a Dél-Alföldön most nagy szükség lenne rá.

A meteorológusok több időjárási riasztást is kiadtak szombatra a markáns hidegfront miatt. Közölték, hogy délután, késő délután északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, amely fokozatosan kelet felé halad. A fronthoz kapcsolódóan az északnyugatira forduló szelet nagy területen átmenetileg viharos széllökések kísérhetik (ált. 70-80 km/h, magasabban fekvő területeken, Balaton környezetében ennél nagyobb 85-90 km/h is előfordulhat).

(Fotó: OMSZ)

A front előterében és mentén, szintén a késő délutáni óráktól a záporok mellett zivatarok is előfordulhatnak, erre az ország északnyugati felében lehet esély. A zivatarokat viharos széllökés és jégeső kísérheti.

(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-jelentés szerint szombat kora délutánig változóan felhős időre számíthatunk csapadék nélkül. Késő délután, estefelé viszont északnyugat felől beborul az ég, és az érkező hidegfront mentén többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon helyenként zivatar is kialakulhat. Nagy területen megélénkül, megerősödik előbb a délnyugati, késő délutántól az északnyugati szél. Utóbbit viharos lökések is kísérhetik északnyugaton és a Balaton térségében. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 17 és 23 fok között alakul, északkeletről délnyugat felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket. Késő estére 8 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás