promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezeken a helyeken hoz csapadékot a kettős front, rögtön utána már a hidegfronttal fog meggyűlni a bajunk - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időre lehet számítani az elkövetkező napokban Magyarországon, érkezik a változás.

Csütörtökön egész nap várhatóan fátyolfelhős idő lesz, általában több órás szűrt napsütéssel. Az északnyugati területeken kivételével a fátyolfelhőzet napközben átmenetileg elvékonyodhat, csökkenhet, de délutánra nyugat felől ismét vastagszik a felhőtakaró. Délutánig nem várható csapadék, azonban a Dunántúlon később helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. Térképen mutatjuk, merre várható eső:

A változó irányú szél estére az északnyugati területeken északnyugatira fordul és megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható.

Pénteken éjszaka jellemzően erősen felhős vagy borult égbolt várható, és reggelig nagyjából a Tisza vonaláig több helyen számíthatunk esőre, záporokra. Napközben északnyugat felől a felhőzet szakadozik, vékonyodik, és csak futó záporok lehetnek. A keleti és északkeleti régiókban továbbra is erősen felhős maradhat az ég. A Dunántúlon az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként akár megerősödhet is. Hajnalban a levegő hűlni fog 4 és 10 fok között, míg délután általában 14 és 19 fok között alakul a hőmérséklet, de északkeleten néhány fokkal hűvösebb lesz.

A hétvége első óráiban a kevésbé felhős területeken és északkeleten a levegő párássá válik, helyenként pedig köd is kialakulhat. A nap első felében még enyhén vagy közepesen felhős lesz az ég, de később északnyugat felől nőni fog a felhőzet. Délutántól a Dunántúlon egyre több helyen várható eső, zápor. A déli szél élénk lesz, több helyen akár erős is lehet.

Estétől az Észak-Dunántúlon az északnyugatira forduló szél viharos lökésekkel kísérhető. A hajnali 2 és 9 fok közötti hőmérséklet délutánra 16 és 21 fok közé emelkedik, vasárnap azonban egy hidegfront érkezik hazánkba, melynek köszönhetően ismét jelentős hőmérsékletcsökkenésre számíthatunk.

Íme a HungaroMet térképes időjárás-előrejelzésében, időjárás-jelentésében térképre vetítve is láthatjátok, hogy a ti lakhelyeteken milyen idő következik a hétvége folyamán:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás