promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszatér amire sokan vártunk de az esőt sem ússzuk meg ezeken az országrészeken - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk ma és a következő napokban.

Miután az elmúlt napokban igen erőteljes lehűlést érzékelhettünk a hőmérsékletekben most úgy tűnik visszatér az igazi tavasz, már ami a maximumokat illeti, csapadék ugyanis ma és a jövő hét első napjaiban is több helyszínen jellemző lesz országszerte, de most nézzük is részletesen mit jósolnak a meteorológusok.

A HungaorMet előrejelzése szerint  mai napon jellemzően erősen felhős időre számíthatunk, de napközben átmenetileg lesz egy nagyobb szakadozás, vékonyodás a felhőzetben. Kisebb eső, zápor kialakulhat, reggel főként az ország északi részein, a nap második felétől már szórványosan valószínű csapadék. A délkeleti szél élénk, főleg az Észak-Dunántúlon időnként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 14 és 20 fok között alakul. Késő estére 8 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ehhez képest a jövő hét első napján, hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a délutáni, esti óráktól nyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet. Több helyen várható eső, zápor, néhol zivatar. Főleg az Alföldön helyenként megerősödik a délkeleti, déli szél. Kora délutánra többnyire 9 és 15 fok közé melegszik fel a levegő, a szelesebb Dél-Alföldön azonban kissé melegebb is lehet.

Az időjárás keddre sem változik majd jelentősen. Nagyrészt közepesen felhős lesz az ég, de elszórtan előfordul eső, záporeső, néhol zivatar. Az északira, északnyugatira forduló szelet sokfelé élénk, a Nyugat-Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet általában 2 és 8, a maximum 11 és 17 fok között várható.

Szerdán pedig felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütéssel. Helyenként előfordulhat eső, záporeső, nagyobb eséllyel északkeleten. Sok helyütt megerősödik az északnyugati szél. A hajnali 0, +6 fokról 9 és 16 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ha még ennél is részletesebb előrejelzésre vágysz, nézd meg a HungaroMet videós előrejelzését is alább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás