promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ultra bunkónak tartják a magyarokat a külföldiek ezért a két szokás miatt, egy ártatlan mondat és már el is vágtuk magunkat
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A külföldieknek bizony elég erős véleménye van rólunk magyarokról.

A magyarok megítélése a külföldiek szemszögéből bizonyára már sokunkat hosszú ideje foglalkoztat. A sztereotípiák ugyanis velünk kapcsolatban igen erősek. A magyarok pesszimisták, a magyarok túl őszinték, a magyarok bunkók és ehhez hasonlók.

Mi a saját szemszögünkből nem biztos, hogy tudjuk miért jön el ez a kép rólunk, ám idegenvezetők, külföldi turisták beszámolóit összefoglalva, illetve a rólunk benyomást szerzett utazók véleményeit megvizsgálva szerintük ez az öt a magyarokra legjellemzőbb tulajdonság, amit ők felfedeztek:

  • Idegen nyelvet nem beszélünk.
  • Néha túl őszinték vagyunk, akár bántóan is.
  • Aggodalmaskodó, néha pesszimista emberek benyomását keltjük.
  • Viszonylag pontosak vagyunk
  • kifejezetten udvarias nép vagyunk.

Az első három pontból egyértelműen látszik, hogy egyesek számára elég rossz benyomást kelthetünk bizonyos szokásinkkal akár szélsőséges reakciót és véleményt is kiváltva.

A túlzott őszinteség természetesen egy szubjektív fogalom és igencsak kultúrafüggő- Így akad olyan is, aki a visszajelzések szerint ezt a védelmünkben hangsúlyozza, nem kritikus hangvételben.

A „bunkó” benyomásának keltése leggyakrabba inkább a közös kommunikációs csatorna hiányából fakad.

Dívány cikkében erre azt a példát hozza fel, hogy a múltban még a belváros legeslegközpontibb pontján lévő szupermarketben is egy-egy külföldi pár vásárlása a kasszánál többször is kudarcba fulladt. A turisták pedig inkább helyzetüket tudomásul véve, szomorúan elkullogtak, majd a pénztáros így foglalta össze a történteket:

Magyarok vagyunk, magyarul is beszéljünk, nem igaz? És persze a hangosabban és artikuláltabban szótagoló magyar szavakat sem fogja érteni továbbra sem a külföldi, csak azt hiszi, undokok vagyunk.

A helyzet azonban természetesen nem annyira borzasztó egyébiránt azért sem, mert manapság már egyre többen beszélnek idegen nyelveket, sőt Budapest bevárosában például több olyan vendéglátóhellyel találkozhatunk, ahol pont a magyart nem beszélik a felszolgálók.

Ha kíváncsi vagy arra milyennek hallják a magyar nyelvet a külföldiek, mindenképp nézd meg az alábbi videót!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás