promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Robog hazánk felé a változás, hétfőn már nem ússzuk meg - időjárás-előrejelzés részletesen
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időre lehet számítani az előttünk álló napokban.

Az elmúlt napokban azt lehetett olvasni, hogy egy kicsit megváltozik az időjárás, és ennek keretében még fagyok is voltak néhány hajnalban. Most a felettünk lévő hidegcsepp lassan leépül, majd egy ciklon előoldalán enyhébb és nedvesebb léghullámok érik el a Kárpát-medencét. Hétfőtől így növekszik majd a csapadékhajlam is, ám előtte itt van még nekünk egy hétvége.

A nedvesség amúgy majd több hullámban érkezik.

Az előttünk álló éjszaka már nem fogjuk megúszni a fagyot a HungaroMet meteorológusainak jelentése szerint. Szombaton a Dunántúlon van kisebb esély arra, hogy fagyjon, a Dunától keletre viszont nagyobb eséllyel fordulhatnak majd elő a gyenge fagyok. A hidegre kifejezetten érzékeny részeken, így a homokhátságon és a fagyzúgos részeken akár -2 fok alá is csökkenhet majd a levegő hőmérséklete szombat hajnalban.

Néhol akár még kisebb csapadékra is lehet majd számítani a hétfő első napjának kezdetén.

Napközben viszont feloszlanak a pára- és ködfoltok, változóan felhős és napos időben lehet részünk majd a nap folyamán szombaton, sok helyen pedig még a 15 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet a nap folyamán.

Vasárnap nedvesebb léghullámok érkeznek már, így több lehet a csapadék is szórványos jelleggel, ám a hőmérsékle Majd hétfőtől jöhet a változást emelkedik, lehet olyan országrész, ahol a 19 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet. Majd hétfőtől jöhet a változás, megérkezik a csapadék és sokkal több országrészben lehet majd számítani esőre és záporokra.

Íme a HungaroMet térképes időjárás-előrejelzésében, időjárás-jelentésében térképre vetítve is láthatjátok, hogy a ti lakhelyeteken milyen idő jöhet majd:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás