promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sebesen közelít felénk a változás, a meteorológusok már ki is adták a riasztást a szélsőséges jelenség miatt - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk ma és a következő napokban.

Az utóbbi napok kellemes, tavaszias időjárása után úgy tűnik, hogy az ország több pontján leszakad majd az ég, a várható zivatarok miatt pedig két vármegyére is riasztást adtak ki a meteorológusok, ez pedig a hőmérsékletben is megmutatkozik majd a következő időszakban, de most nézzük is részletesen milyen időjárásra számíthatunk.

A HungaroMet előrejelzése szerint a mai napon a ködfoltok mindenhol feloszlanak, a változó mennyiségű gomolyfelhőzet mellett többórás napsütésben bízhatunk. Helyenként fordulhat elő zápor, illetve egy-egy zivatar. Ezekre legnagyobb esély elsősorban az Északi-középhegységben van, másodsorban pedig az Alpokalján és a délnyugati, déli tájakon. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű, a délkeleti, keleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Ugyanakkor ma a délutáni, kora esti órákban egy délnyugat-északkeleti sávban zápor környezetében, nem kizárt, hogy villámtevékenység kialakuljon. A várható heves zivatarok miatt pedig két vármegyére,  Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves vármegyére is riasztást adtak ki.

Ehhez képest szerdán is hasonló időjárásra számíthatunk. A pára- és ködfoltok megszűnnek, változóan felhős idő várható, jellemzően többórás napsütéssel. Néhol előfordulhat eső, záporeső. Az északi, északkeleti szél főleg az Alpokalján és a keleti harmadban megélénkül, helyenként megerősödik. Kora délután 12, 17 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Csütörtökre azonban jó néhány fokos lehűlés várható. A meteorológusok szerint általában gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. Hajnalban többnyire -3, +5 fok várható, de a szélvédett északkeleti völgyekben hidegebb is lehet. Kora délután 7, 12 fok lesz a jellemző.

Ha ennél is részletesebb előrejelzésre vágysz, nézd meg a HungaroMet videós előrejelzését is alább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás