promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bőrig ázol, ha ebben az időpontban hagyod el a lakást, fokozottan figyelj vagy csuromvizes leszel
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Véletlenül se hagyd otthon az esernyőd, szinte biztosra mondják a zuhét.

A hétvégén az időjárás hektikusan alakul, kapunk hideget, meleget - bizonyos helyeken egészen tavaszias lesz, de sokfelé várhatók záporok, zivatarok is.

Hajnalra délen és középen köd képződhet, ami napközben fokozatosan emelkedik és gomolyosodik. Emiatt többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, ugyanakkor a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, szép időnk lesz. Délután délnyugat felől ismét nőhet a felhőzet.

Reggelig csak délen és a keleti országrészben lehet csapadék, majd vasárnap a napközbeni szünet után estétől az ország középső részére ismét eső, zápor érkezik. Az éjszaka  során a légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz, míg napközben élénk, helyenként erős lökések kísérhetik a déli szelet.

Az éjszakai hőmérséklet általában 0 és 6 fok között alakul, de a keleti tájakon pár fokkal enyhébb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű, szinte már kellemes, kora tavasziasnak mondható lesz az időjárás

Vasárnap hajnalban, főként borult lesz az ég, később azonban nyugat felől határozottabban csökken a felhőzet, sőt a Dunántúlon akár ki is derülhet az ég. Eközben Keleten továbbra is borult időre számíthatunk. A Dráva mentén, a középső országrészben és a Tisza vonalán hajnalra köd és rétegfelhőzet is kialakulhat. Este délen és a Tiszántúlon érkezik csapadékzóna, így ott több helyen várható eső, zápor.

Másutt nem valószínű csapadék az országban. A légmozgás továbbra is gyenge vagy mérsékelt marad. Az éjszakai hőmérséklet általában 0 és 6 fok között alakul, azonban a felhős, csapadékos keleti tájakon ennél enyhébb lesz a hajnal, ott 6 és 9 fok közötti értékek jellemzőek lehetnek, napközben pedig a Kárpát-medencébe betörő nedves, meleg levegő mellett 15 fok körüli hőmérsékletek lesznek, ideális lehet kinti tevékenységekhez is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás