promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mától gyökeresen megváltozik az időjárás: a szélsőséges dolog miatt megszámlálhatatlan mennyi vármegyére adtak ki riasztást
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Esővel robban be a vasárnap, több vármegyére is vészjelzést adtak ki. 

Sokan találgathatták, hogy vajon a hétvége utolsó napján milyen idő lesz. A válasz pedig az, hogy kirándulni ne induljunk el ma, ugyanis borult, esős időre lehet számítani. Több előrejelzést is kiadtak erre a napra, íme, ilyen időnk lesz ma. 

Vasárnap az ország nyugati és északi tájain folytatódik a borult, több helyen esős idő, másutt a felhőzet napközben történő felszakadozása után erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható. A HungaroMet időjárás előrejelzése szerint a délkeleti tájakon a legkisebb a csapadék esélye, míg a Dél-Dunántúl - Észak-Alföld vonal szélesebb sávjában elszórtan alakul ki záporos csapadék. Elsősorban e vonal környezetében zivatarokra is számottevő esély nyílik - délután főként délnyugaton, majd másutt is. A délies szelet ismét egyre többfelé kísérhetik erős, sőt a Viharsarokban viharos széllökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északnyugati felén 9 és 14, délkeleti felén 15 és 20 fok között valószínű. Késő este többnyire 6, 13 fokot mérhetünk.

Az igazi esős idő majd csak este érkezik meg: az ország északnyugati harmadán jobbára borult lesz az ég, délkelet felé haladva azonban egyre szakadozottabb lehet a felhőzet. A Kisalföldön és délkeleten kisebb a csapadék kialakulási esélye, másutt több helyen valószínű eső, zápor, sőt zivatar is. Időnként élénk lökések kísérhetik az egyre többfelé északnyugatira forduló szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között várható.

Vasárnapra továbbá vészjelzést is kiadtak, méghozzá a zivatarok miatt. Szinte az egész ország citromsárgába borult az elsőfokú vészjelzés miatt. Csak a legkeletebbi és észak-nyugati vármegyék ússzák meg. Például Pest, Fejér és Veszprém vármegyékben elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. Somogy és Zala vármegyékben pedig az eső miatt is kiadtak elsőfokú vészjelzést. Ebben a két vármegyében 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Részletes időjárás-előrejelzés a HungaroMet videójában hallható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás