promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási fordulat várható hazánk időjárásában, alig maradt már hátra idő - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hétfőn marad a tavaszias, meleg, szeles idő. De mi a helyzet a hét további napjaival?

Az elmúlt napokban rendkívül tavaszias időjárás volt jellemző hazánkra, csupán a szél élénkült fel néhol viharos erejű, ami ezta hétfőt is erősen meghatározza, de mindent összevetve az anticiklon pereme miatt az egész országban hőmérsékleti anomália volt megfigyelhető, magas átlaghőmérséklettel, száraz időjárással.

Sokakat mégis aggodalommal tölt el, hogy korai még az öröm, a februárnak nem ilyennek kellene lennie, az égiek pedig nem is várattattak magukra sokáig, mert a hétvégén már megtörténik a fordulat, és az időjárás ismét hidegebb fordulatot vesz, erőteljes lehülésre számítanak a meteorológusok. 

Ezzel azonban talán kicsit túlságosan is előre szaladtunk, lássuk milyen időt jósolnak a következő napokban?

Hétfőn délnyugat felől a felhőzet vékonyodik és szakadozik, így fátyolfelhők mellett szűrt napsütés válik egyre jellemzőbbé. Délelőtt néhány helyen még előfordulhat zápor, de később már nem várható csapadék. Az ország délnyugati harmadában a szél mérsékelt marad, míg másutt északnyugati és nyugati irányból erős, viharos szél várható. A hőmérséklet délután 10 és 19 fok között lesz, késő este pedig 3 és 10 fok között alakulhat.

Az esti órákban főként fátyolfelhős lesz az ég, északkeleten időszakosan vastagodhat meg a felhőzet. Eső vagy más csapadék nem valószínű. Az éjszaka első felében helyenként erős nyugati, északnyugati szél várható, majd a szél sebessége csökken. Az éjszakai hőmérséklet a legalacsonyabb pontokon -1 fok körül alakul, míg a magasabb területeken +7 fokig emelkedhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint kedden többnyire fátyolfelhős lesz az égbolt a hajnali órákban, északkeleten időnként vastagodhat a felhőzet. Eső vagy más csapadék valószínűsége alacsony. A nyugati, északnyugati szél az éjszaka első felében helyenként még erőteljes lehet, majd enyhül. Az éjszaka legalacsonyabb hőmérséklete -1 és +7 fok között mozoghat.

A nap további részében is fátyolfelhős, napos és száraz idővel számolnak a szakemberek. A nyugati és délnyugati szél főként északkeleten sok helyen erősödni fog, néhol viharos lökésekkel is számolni kell. A hőmérsékleti értékek a minimum -1 és +7 fok között mozognak, míg a maximum 12 és 17 fok között alakul.

Az OMSZ legutóbbi térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás