promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Komoly figyelmeztetés jött, 16 vármegyét érint a veszélyes időjárási változás - részletes időjárás-jelentés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre kell majd felkészülni az időjárás frontján.

Az elmúlt időszakban meglehetősen változatos időjárásban volt részünk az ország különböző pontjain, a fagyok mellett volt részünk hóesésben és napsütésben is, miközben figyelmeztető előrejelzés is érdekezett az ország több részére is. Néhol bőven 0 fok főlé mentünk, míg sok helyen mínuszok köszöntöttek rá Magyarországra, de most mindenki azt kérdezi, vajon mi következik majd ezek után, jobban kitavaszodik, esetleg a tél jön vissza egy kicsit jobban, és átveszi az irányítást majd?

Nos, a HungaroMet előrejelzései szerint nyugat felől szakad majd fel a felhőzet, így pedig majd egyre nagyobb területen lehet számítani felhős időre az országban. Sőt, északkeleten és keleten havazás is lehet a nap folyamán az előrejelzések szerint, másutt ónos esőre készülhetünk, és ezt majd folyamatosan váltja az eső Magyarországon.

És hogy pontosan milyen fokokra lehet majd számítani?

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +11 fok között valószínű, keleten, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb értékeket. Érkezett is figyelmeztető időjárás-előrejelzés, amely 16 vármegyére érvényes. Ónos eső miatt érkezett a figyelmeztetés, és így majdnem az egész országot érinti. Tizenhárom vármegyére elsőfokú a figyelmeztetés, ám három vármegyére másodfokú figyelmeztető előrejelzés érkezett keddre.

Másodfokú figyelmeztetés érkezett Veszprém, Pest és Fejér vármegyére. Mint írják a meteorológusok, tartós (több órás) ónos eső lehetséges,  a várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 1 mm-t.

Elsőfokú figyelmeztetés érkezett ezekre a vármegyékre gyenge ónos eső miatt:

Baranya vármegye

Bács- Kiskun vármegye

Békés vármegye

Csongrád-Csanád vármegye

Győr-Moson-Sopron vármegye

Heves vármegye

Komárom-Esztergom vármegye

Nógrád vármegye

Somogy vármegye

Tolna vármegye

Vas vármegye

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

Zala vármegye

De mégis hány fokokra lehet számítani az ország egyes részein, mire készülhetünk a különböző helyeken?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás