promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarország sem ússza meg a ciklon keménymenetét, intenzív csapás lesz az évszakváltakozós időjárás
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kemény lesz a következő 48 óra időjárása.

Ha csütörtök reggel fejfájásra ébredtünk, vagy napközben elkezd hasogatni, akkor az bizony az időjárás miatt van, hiszen a következő 48 órában évszakváltakozós időnk lesz a ciklon miatt. Ez azt jelenti, hogy míg csütörtökön tavaszias, ám de csapadékos idő lesz - ráadásul még a melegrekord is megdőlhet -, addig pénteken érkezik a markáns lehűlés, újra fagyos hidegre kell számítani, és az esőt egyes helyeken felválthatja a havazás.

A szél főleg a déli országrészekben erős, helyenként viharossá fokozódhat, szóval le nemulass ebben a két napban.

A csütörtökre kiadott riasztás szerint reggelig már csak egy-egy helyen, Borsod megye északnyugati részén, illetve Nógrád megye fagyzugos völgyeiben van esély még átmeneti ónos esőre. A déli részeken (valamivel nagyobb eséllyel Bács-Kiskun megyében) délután egy-egy zivatar sem kizárt. A Dunántúl északi felén délutánig lokálisan előfordulhat 20 mm-t elérő vagy meghaladó csapadékösszeg.

(Fotó: OMSZ)

Az évszakváltakozós időjárás első napján erősen felhős vagy borult idő várható, majd délnyugat felől kezd el szakadozni, csökkenni a felhőzet, így délen és nyugaton kisüthet a nap. Az északkeleti harmadban - beleértve a főváros térségét is - szinte egész nap borult marad az idő. Többfelé kell számítani esőre, záporra, a déli tájakon kis eséllyel az ég is megdörrenhet. Az északi országrészben számottevő mennyiségű eső hullhat.

A Dél-Dunántúlon és az Alföldön továbbra is nagy területen lesz élénk, erős a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén döntően 10 és 16 fok között alakul, de délen ennél pár fokkal melegebb is lehet. Ugyanakkor az ország északkeleti harmadán és esetleg a nyugati határszélen mindössze 3, 10 fok közötti maximumok valószínűek. Késő estére 0 és +9 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás