promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas mínuszok törnek be és pár napon belül újra havas lehet a táj? Ez vár ránk az időjárásban meteorológusok szerint
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lassan melegszik fel az időjárás, de a mínuszok még mindig velünk maradnak. 

A napokban is nyugodt maradt az időjárás, de az éjszakai mínuszok még mindig megmaradtak.  Az enyhébb léghullámok azonban már a küszöbön vannak és érkezni fognak, így jövő héten már valamennyivel melegebb lesz, mint most. Leginkább szerdán nem kell majd annyira dideregnünk, 7-8 fok is lehet napközben. De milyen idő lesz pontosan hétvégén? Esni fog a hó? 

Szombaton a HungaroMet időjárás előrejelzése szerint a Dunántúl fölött lévő felhőzet lassanként az ország északkeleti fele fölé mozdul el, így a nap nagyobb részében az ország délnyugati felén napos időre van kilátás. Északkeleten délelőttől, a déli óráktól kezdődően többfelé erősen felhős vagy borult égre számíthatunk, arrafelé továbbra is előfordulhat hószállingózás. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, de olykor erős széllökések is lehetnek. A nappali hőmérséklet a napos tájakon 0 és +4 fok között, míg keleten -2, -1 fok körül valószínű. Tehát érdemes jól felöltözni a napsugarak ellenére is borzasztóan hideg lesz. 

Vasárnap hajnalban az ország északkeleti felén jellemzően közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, máshol a derült időt követően észak felől fátyolfelhők érkeznek. Az északi és keleti határ mentén hószállingózás továbbra is lehet. A nyugati, délnyugati szél az ország északi felén élénk maradhat. Reggelre jellemzően -8 és -2 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap általában gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Csapadék általában nem várható, de még az is elképzelhető, hogy esni fog kicsit a hó. Az északi, északkeleti határ közelében néhol előfordulhat hószállingózás. A nyugati, északnyugati, majd délnyugati szél sokfelé megélénkül, az északi országrészben helyenként megerősödik. Kora délután 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Részletes időjárás-jelentés a HungaroMet videójában hallható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás