promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hózáporok törnek be ebbe az országrészbe, alaposan fel kell készülni - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tartogat kisebb fordulatokat az időjárás a hétvégére is.

Az elmúlt időszakban nagyon széles spektrumon mozgott az időjárás, megesett, hogy tavaszias időben lehetett részünk Magyarország egyes tájain. Ám megtörtént a fordulat, az idő pedig hidegebbre fordult.

Ez a hét a hidegebb tél első igazi hete, fagyok és mínuszok köszöntöttek ránk, miközben azért nagyon sokszor kisütött délutánonként a nap is. Így pedig most még jobban nézzük az időjárás-jelentéseket, hiszen széles skálán mozog, hogy milyen időjárásban lehet részünk az ország egyes részein. Az Időkép előrejelzésében arról lehet olvasni, hogy a mai nap, azaz pénteken egy hidegfront lett élénk és erős az északnyugati szél Magyarországon. 

Ez ugyan nem hozott jelentős csapadékot, mégis a meteorológusok arról írnak az előrejelzésben, hogy hószállingózás és kisebb hózáporok ezen a napon is kialakulhattak.

De mégis mi jön majd a folytatásban?

A hétvégre csapadékosabb időjárásra lehet számítani, de nem minden országrészben. A hétvége első napján, szombaton így a középső, a kelet és délkeleti tájakon növekedhet meg a felhőzet, és ezeken a területeken hószállingózás, sőt, gyenge havazás is előfordulhat majd. Az ország más részein pedig akár több órára is kisüthet a nap. Mint az Időképen írják, a fagyos reggelt követően 0 és 6 fok közé melegedhet a levegő.

A vasárnap is előfordulhat majd csapadék.

Változóan napos és felhős időben lehet majd részünk a hét utolsó napján, majd egy-egy hózápor északon és északkeleten fordulhat majd elő. Az északi tájakon pedig erős lesz a nyugati és délnyugati szél is. És hogy pontosan milyen hőmérsékletre számíthatunk majd vasárnap Magyarországon?

A legmagasabb hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás