promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már csak néhány nap és érkezik a felmelegedés, sokan fognak örülni a meteorológusok bejelentésének - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hamarosan fellélegezhetünk, mert érkezik a felmelegedés. 

Ami az időjárást illeti a mostani hét kapcsán szinte biztosan kijelenthetjük, hogy az idei tél leghidegebb napjait élhettük át. Az ország több pontján még napközben sem emelkedett nulla fok fölé a hőmérséklet, tehát mondjuk ki pokoli hideg volt.

Ezek után valószínűleg sokan kíváncsiak arra, mikor érkezik végre egy kis felmelegedés, úgyhogy ezt most el is áruljuk.

A HungaroMet előrejelzése szerint ez a felmelegedés sajnos még nem a mai napon várható. Pénteken a Duna-Tisza közén, a Tisza mentén és a Dunántúl nyugati részén lehetnek egész nap zárt felhőzettel borított tájak. Előbbi vidékeken hószállingózás is előfordulhat, de eleinte még a keleti megyékben is lehet erre számítani. Másutt akár hosszabb időre is kisüthet a nap. Az északias szél a Dunántúlon és a Tiszántúlon nagy területen megélénkül, főként a Bakonyban és a Zemplénben erős széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően -1 és +4 fok között alakul. Késő estére -6 és -1 fok közé hűl le a levegő.

Ehhez képest szombaton általában derült vagy gyengén felhős, az északi és a keleti országrészben változóan felhős idő várható. Csapadék általában nem lesz, de az északkeleti határ közelében néhol előfordulhat hószállingózás. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Vasárnapra pedig már egy kis felmelegedés is várható. Napközben gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, de csapadék általában nem várható, de az északi, északkeleti határ közelében néhol előfordulhat hószállingózás, havas eső. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik.

Hajnalban a fagyzugos vidékeket leszámítva általában -7 és -2, kora délután 1 és 7 fok között alakul majd a hőmérséklet.

A következő hét első napján változóan, a déli országrészben helyenként erősebben felhős idő valószínű. Néhol előfordulhat hószállingózás, délen átmenetileg havas eső, eső is lehet. A délnyugati, majd az északnyugati szél megélénkül, főleg az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik. Hajnalban -8 és 0, kora délután 1 és 7 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk.

Ha még ennél is részletesebb előrejelzésre vágysz, tekintsd meg a HungaroMet videós beszámolóját is!

 

 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás