promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Változó frontok ütköznek a Kárpát-medencében, ez fogja meghatározni a következő napokat - részletes időjárás-jelentés
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Eddig tartott a didergés, vagy most már enyhülni fog az időjárás? Időjárás-előrejelzésünkből kiderül.

Karácsony előtt sok helyen fehér volt a táj, van ahol az ünnepek ideje alatt is az maradt egy ideig, viszont nem volt igazán hideg, sőt, idővel szokatlanul meleg időjárás köszöntött be, már-már tavaszias hangulatot lehetett megfigyelni. A januárral azonban megérkezett az igazi hideg, a hétvége óta lehet érezni a sarkvidéki frontot, aki nem öltözik fel jó alaposan, az bizony könnyen átfázhat. A rég nem tapasztalt hideg meseszép jéggömböket eredményezett a Balaton környékén, amit az emberek nagy előszeretettel örökítettek meg. Igen ám, de az időjárás a nagy hideg ellenére is meglepően száraz maradt, és úgy tűnik ez a következő napokban is így marad. A Kárpát-medence jelenleg egy brit anticiklon peremén helyezkedik el, de észak-kelet felől már érkezik a hidegfront, ami csütörtök délutánra várhatóan átfogó felhőzettel borítja be országunkat.

Milyen időjárásra kell számítani a következő napokban?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön a köd több helyen fokozatosan megszűnik, miután a zavartalan napos időt délután észak felől magasszintű felhők váltják fel. Késő este az északkeleti határnál esetleg hószállingózásra lehet számítani. A általában nyugati, északnyugati szél időnként felerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között lesz, bár kisebb körzetekben a köd nehezen oszolhat fel, így a csúcsérték fagypont alatt maradhat.

Pénteken az ég változóan felhős lesz, többórás napsütés várható. Számottevő csapadékra nem kell számítani ezen a napon sem. Az északi szél megélénkül, a Dunántúl északi felén pedig erősödik. Az éjszakai hőmérséklet a fagyos területeket leszámítva többnyire -6 és 0 fok között lesz, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között alakul.

Az OMSZ legutóbbi térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás