promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb kemény hidegfront tör be hazánkba, ami teljesen eltérő időjárást hoz magával az ország különböző részein - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tovább folytatódik az igazi télies, hideg idő.

Az utóbbi napokban igencsak lehűlt a levegő és az ország nagy részén még napközben is mínuszok uralkodnak. Az igazi téli idő több helyen is havazást hozott magával, annak  pedig aki most már inkább egy kis felmelegedésre vágyik, sajnos nincs sok jó hírünk, a tendencia ugyanis úgy tűnik a következő napokban is folytatódik, de most nézzük is részletesen.

Az Időkép előrejelzése szerint a mai napon északon, északkeleten és északnyugaton ébredhetünk derült, gyengén felhős időre, máshol változóan, erősen felhős időre van kilátás, délen, délkeleten helyenként még szállingózhat a hó, illetve gyengén havazhat. Napközben a Dunántúlon és helyenként délen lehet felhősebb az ég, de említésre méltó csapadék sehol sem várható. Az ország más részein ugyanakkor szerencsére napos időre számíthatunk. Az északi-északkeleti szelet még sokfelé kísérhetik élénk, kezdetben helyenként erős lökések.

Kora reggel -13 és -4 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, a szélvédett, derült tájakon lesz a leghidegebb. Napközben -4 és +3 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők, tehát továbbra is nagyon hideg lesz.

Ehhez képest az előrejelzések szerint szerdán már derült, napos, száraz időre készülhetünk, csak kevés helyen lehetnek átmenetileg felhősebb időszakok. A légmozgás gyenge marad. Reggelre a Dunántúl legdélebbi tájain párássá válhat a levegő. Hajnalban erős fagyokra kell számítani, az északi völgyekben néhol -15 fok is lehet. Kora délutánra -1 és +3 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön is hasonlóan hideg, télies reggelre ébredhetünk. Napközben már nem lesz zavartalan a napsütés, észak felől egyre többfelé megvastagszik a fátyolfelhőzet, de csapadék nem várható. Többfelé megélénkülhet a nyugatias szél. A maximumok 0 és +4 fok között alakulhatnak.

Pénteken ugyanakkor egy újabb hidegfront érkezhet hazánkba feltámadó északi-északnyugati széllel. Csak elszórtan fordulhat elő gyenge havazás, illetve futó hózápor. Fagyos lesz a reggel, napközben pedig -3 és +4 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet. 

Ha még ennél is részletesebb előrejelzésre vágysz, nézd meg a HungaroMet videóját alább!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás