promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlanul jött? Hatalmas hóesés tombol hazánkban, elképesztő felvételeken a fehérbe burkolózott országrészek
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az országban többfelé havazott az éjjel.

Több hét után ma visszatért az igazi tél, az ország nagy része pedig fehérbe burkolózott. Viharos széllel zúdult ránk a fagyos levegő, az esőt ónos esőre, több helyen hóra váltotta. Hazán nagy területén a mínuszok miatt vélhetően meg is fog maradni a hó, így szánkózni, hógolyózni vagy hóembert építeni is érdemes lesz a következő napokban.

Az ország nagy területén már kora reggel óta havazik, legerősebben az ország délnyugati felén. Éjjel pedig a Dunántúlon és a középső tájakon kezdett rá sokfelé a havazás, keletebbre pedig csak elvétve fordult elő az Időkép beszámolója szerint. Azonban hosszú idő után ma újra egy olyan reggelre ébredhettünk, ami szemet gyönyörködtetően szép volt és nemcsak a magasabb tájakon, de síkvidéken is kifehéredett a táj.

A gyönyörű hótakaróba öltözött tájról több csodálatos fotót is közzétett az időjárási portál, amelyeket alább meg is tekinthetsz.

A hó a hazai népszerű sípályák közelében is megmaradt, jelenleg Eplényben és Mátraszentistvánon is 15 centiméteres hótakaró borítja a tájat.

Ez azonban még nem minden, ugyanis a magyar tengernél is igen fagyos a hangulat, a viharos szél pedig akkora hullámokat korbácsolt, hogy azok jócskán kicsapnak a déli parton. A Balatonnál jelenleg is -3, -4 fokot mutatnak a hőmérők, s ennek eredményeként néhol már jókora jégszobrok emelődtek a vízparton, amiről szintén több fotó is napvilágot látott.

Maga a Balaton egyébként mindössze 2-3 fokos, így csobbanni semmiképp sem érdemes benne, még a bevállalósabbaknak sem. A havazás miatt az autósokat is figyelmeztették a meteorológusok, az utak ugyanis nagyon csúszósak lehetnek, így a sofőröknek érdemes nagyon körültekintően vezetni. 

A következő napokban egyébként várhatóan nem változik majd jelentősen az időjárás, a téli hideg idő fogja jellemezni a mindennapjainkat és csak elvétve fog nulla fok fölé kúszni a levegő. Havazás pedig még kedden és szerdán is előfordulhat az ország több pontján, így akár ennél nagyobb hótakaró is boríthatja majd legszebb tájainkat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás