promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bekeményít az időjárás, brutális havazás és -15 fok vár ránk a jövő héten - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen időjárás vár ránk a következő napokban.​

Az utóbbi néhány hét időjárásához képest brutális változásokra számíthatunk a következő napokban. Bejön az igazi sarkvidéki tél és komoly havazás is várható az ország több pontján, de most nézzük is részletesen milyen időre számíthatunk január második hetében.

Az Időkép részletes előrejelzése szerint hétfőn több tájegységünkön előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás, illetve hózáporok is kialakulhatnak, s majd csak késő délután észak-északkelet felől kezd el majd csökkenni a felhőzet. Ezen felül pedig sokfelé erős, viharos lesz az északi-északnyugati szél, helyenként kisebb hófúvás sem kizárt. A reggel is igen fagyos lesz, néhol akár a -10 fokot is megközelítheti a legalacsonyabb hőmérséklet, majd napközben is csak -6 és +2 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Ehhez képest kedden az ország nagyobb részén sok napsütésre van kilátás, de nyugaton, délnyugaton és délen lehetnek még felhősebb tájak. Reggel néhol délen még szintén szállingózhat a hó, de napközben csapadék már sehol sem várható. Sokfelé élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalra helyenként -10 fok köré hűlhet a levegő, majd délután -4 és +2 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

A hét közepén, szerdán ugyanakkor már szinte zavartalan napsütésben lesz részünk, majd csütörtökön is sokat fog sütni a nap az ország nagy részén, ám délután északkelet felől felhők érkezhetnek, viszont csapadék ezekből nem várható. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali órákban helyenként erős fagyra továbbra is számítani kell. Szerdán -1 és +3, csütörtökön 0 és 5 fok közötti maximumokra van kilátás.

Az előrejelzések szerint tehát az utóbbi napokhoz képest jelentős lehűlés várható, néhol pedig a hótakaró is megmaradhat majd az országban. A téli kabátokat, sapkákat, kesztyűket pedig érdemes lesz kéznél tartani, ilyen mínuszok ugyanis nemigen voltak még az idei tél során.

A HungaroMet videós előrejelzéséből még ennél is több részletet megtudhatsz várható időjárásunkról!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás