promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Holnapra elolvadhat a hó? A meteorológusok elárulták, melyik országrészben marad fehér a karácsony - részletes időjárás-előrejelzés.
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ünnepi fehér karácsony vagy sáros latyak, ez itt a kérdés. Kiderült, mire kell számítanunk.

Sokakat váratlanul érintett, hogy tegnap este országszerte elkezdett esni a hó, ami ma napközben is folytatódott, korábban maguk a meteorológusok is sokat bizonytalankodtak abban, hogy mennyire lesz fehér a karácsony. Ezt a lehető legjobban tették, most ugyanis úgy látszik, hogy mindkét forgatókönyv megvalósul, az ország síkabb vidékein nem számolhatunk hóval, még ha esetleg lesz is valamennyi csapadék, míg a hegyvidéki területeken megmaradhat a hótakaró, főleg az ország északkeleti részében vehető ez biztosra.

Milyen időjárásra kell számítani a hétvége további részében?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a nap további részében is borult idő várható, a felhőzet csak átmenetileg szakadozhat fel, főleg északkeleten. Az éjszaka első felében további csapadékra lehet számítani, de a hajnali órákra enyhülni fog az intenzitása és terjedelme. A hőmérsékletváltozások hatására a havazás síkvidéken fokozatosan esővé változik, míg a hegyekben és északkeleten továbbra is havazásra lehet számítani. A délnyugat és nyugat felől érkező meleg levegő hatására a kialakult hóréteg fokozatosan olvadni kezd egyre szélesebb területen. A nyugati és északnyugati szelet erős lökések kísérik, különösen a Kisalföldön és a Bakonyban. Hajnalban a szél ereje átmenetileg csökken. Az éjszaka legalacsonyabb hőmérséklete várhatóan -3 és +8 fok között lesz, és esély van gyenge fagyra, különösen északkeleten.

Vasárnap időszakosan felhős időre számíthatunk az előrejelzés szerint, amikor a felhőzet vékonyodik, így néhány helyen kisüt a nap. A csapadékintenzitás csökken, délutántól már csak északon és északkeleten lehet esőre számítani, míg a hegyekben esetleg még hó is hullhat, ám ez a síkvidéken várhatóan elolvad. A nyugatias szél erős és néhol viharos lökéseket hoz magával. A nappali hőmérséklet várhatóan 2 és 12 fok között alakul, északkeleten lesz a leghidegebb. Lesz tehát, ahol fehér lesz idén a karácsony, de sok helyen elolvad a hó, a melegedő időjárás viszont jó alkalom lehet arra, hogy karácsonykor is kimerészkedjünk az otthon melegéből a szabadba.

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban, eső, napsütés vagy hó borítja-e majd be a karácsonyunkat:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás