promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fog esni karácsonykor a hó? Ha itt laksz, nagy az esélye
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Van egy térkép, amely megmutatja, hogy mennyi esély van rá, hogy a lakhelyeden essen a hó karácsonykor.

Már októberben nagyon sokan foglalkoznak azzal, hogy vajon milyen karácsony következik majd az idén, ekkortól nagyon sok olyan nevezetes bölcsesség is van amely bizony elénktárja azt, hogy mi lehet. Ilyen például az Erzsébet-nap vagy éppen a Katalin-nap, amely sok népi megfigyelés szerint elárulja, hogy mi következik majd karácsonykor. Nos, érdekesség az is, hogy sok helyen több mint 60 százalékban be is jön hazánkban ezeknek a népi megfigyelésnek a lényege.

Szóval fehér lesz-e az idei karácsony?

Ezt nagyon nehéz megmondani, viszont már előrejelzések vannak erre tekintettel, hiszen a kérdésre adott választ bizony mindenki nagyon foglalkoztat. Az Időképen több oldalon is foglalkoznak  témával, miközben arra is kimerítő választ adnak, hogy miért nehéz kikövetkeztetni, hogy mi következik majd pont karácsonykor. Többek között azt is megjegyzik, hogy 2022 karácsonya tavasziasabb volt, mint az idei húsvétunk.

Tavaly pedig még a fővárosi melegrekord is megdőlt, hiszen Lágymányoson 13,1 fokot mértek december 24-én. 25-én is sok napsütés volt, miközben 26-án is elsősorban köd és napsütés volt a jellemző Magyarországon. 2023-ra pedig még nem lehet tudni, mit hoz az időjárás, Luca napja után lehűlés körvonalazódik, majd hétvégétől újra melegedés jön a magasban.

A modellek pedig egy 20 fokos szórást mondanak a karácsonyra, így nem lehet megmondani azt sem, hogy hideg, sarkvidéki vagy meleg légtömegek áramlanak-e két hét múlva hazánk fölé. A meteorológusok pedig azt kérik, hogy mindenki legyen egy kicsit türelemmel, hiszen ahogy közeledünk a karácsony felé, úgy lehetnek egyre pontosabbak a számítások.

Ám van egy térkép, ahol nyomon lehet követni, hogy éppen hány százalékra áll a fehér karácsony esélye az ország egyes részein. IDE kattintva lehet megnézni. Azonnal értesülhetsz a fejleményekről ezen az oldalon.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Dunántúl egyes részein, a keleti határszéleken és az északi hegyvidékek környékén van nagyobb esély a havazásra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás