promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kirúgták az ATV híradósát, 11 év után menesztették a csatornától, most elmondta, miért kellett távoznia
Borítókép:  ATV
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Most először beszélt kirúgásának okáról az ATV egykori híradósa.

Sváby András a napokban egy online beszélgetés során beszélt először arról, hogy annak idején a TV2-nél nem is felmondás miatt szűnt meg a munkaviszonya, hanem kirúgás volt a háttérben. Úgy tűnik, a jelenleg az ATV-nél dolgozó televíziós nyilatkozata után más, korábban kirúgott televíziós is felbátorodott, és hajlandó őszintén megnyílni, ugyanis az ATV egykori híradós műsorvezetője, Jaksity Kata is most először beszélt a 2019-es kirúgásáról, amikor egyik napról a másikra menesztették a csatornától.

Jaksity Kata még 2007-ben csatlakozott az ATV csapatához, és több mint 11 évig volt híradós és műsorvezető a csatornánál. Aztán 2019-ben egyszer csak közölték vele, hogy távoznia kell. Az eset nagyon sokakat meglepett akkor, a nézők nem értették, hogy mi történt az ATV-nél, amiért ilyen hirtelen megváltak az egyik legnépszerűbb híradósuktól.

Az okokról Jaksity Kata sem volt hajlandó beszélni, de most a Palikék Világa by Manna című podcast-műsor vendégeként, 4 év után megtörte a csendet.

„Bizonyos értelemben szívességet tettek nekem. Jó ideje nem éreztem komfortosan magam abban a műsorban. A kényszer miatt maradtam, nem mondhattam rá, hogy nem, csak azért, mert van egy másik vágyam, miközben három gyereket kell eltartanom”

- fogalmazott a műsorban Jaksity Kata, akinél nem dőlt össze a világ a kirúgás után, elmondása szerint akkor csinálta a legjobb dolgokat, miután menesztették.

„A legutolsó ilyennél, amikor 2019-ben egyedülállóként voltam a három gyerekkel, és egyik napról a másikra közösen megegyeztünk, hogy kirúgtak, egy pillanatra megálltam, hogy oké, de azért három nagy gyerek költségekkel jár. A többi kirúgásnál volt időm arra, hogy felépítsek valami újat. Most úgy voltam vele, hogy gyorsan kell újat felépítenem”

Az egykori híradós szerint a kora miatt is küldhették el, hiszen véleménye szerint egy olyan országban és olyan társadalomban élünk, ahol az idősebb nő már nem képvisel olyan értéket. Munkája során gyakran találkozik nála kicsivel idősebb nőkkel, akik arra panaszkodnak, hogy már nem nagyon tudnak elhelyezkedni. Jaksity Kata jelenleg egy kerület médiáját vezeti.

A Palikék Világa említett adása alább nézhető meg teljes egészében:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás