promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kirúgták Sváby Andrást, a csatorna azonnal megvált a televízióstól, az ország kedvenc naplósa 16 év után beszélt távozása valódi okáról
Borítókép:  rtl.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sváby András megszólalt a kirúgásáról.

Sváby András az egyik legismertebb televíziós Magyarországon, pedig a Magyar Rádiónál kezdte a karrierjét. Miután agrármérnöki végzettséget szerzett, a rádiónál kapott állást, ahol kezdetben a Krónika riportere volt - majd később szerkesztője és vezetője. Ezután Kína volt egy rövid ideig az otthona, ugyanis 1993-ben és 1994-ben a rádió pekingi tudósítójaként tevékenykedett. Ezzel kapcsolatban Sváby a Mutasd magad! című műsorban most elmondta, hogy úgy küldték ki az ázsiai országba, hogy egy szót sem tudott kínaiul.

„Tudok úgy csinálni, mintha tudnék kínaiul. Ha elmennék egy kínai étterembe, akkor nagyon sok kínai kaját tudok rendelni. Csomó mindent tudok, de egy interjút nem tudok csinálni. De amikor kimentem, akkor még ennyit se tudtam”

Ezután hazatért, és bár folytatta tovább a rádiózást (egészen 1997-ig), ezzel párhuzamosan elkezdett dolgozni a Magyar Televíziónál is. Kezdetben az Esti Egyenleg című hírműsor riportere volt, majd az Objektív főszerkesztője és a Háló szerkesztője lett.

Az ország kereskedelmi televíziók 1997-es indulásához igen sok köze volt, hiszen a TV2 egyik alapító munkatársa lett. Legismertebb magazinját Napló címen sugározták, amelynek szerkesztő-műsorvezetője, illetve 1998-tól, 2007-es távozásáig főszerkesztő-helyettese volt. Hogy akkor miért hagyta ott a TV2-t, sokáig nem lehetett tudni, de most a Mutasd magad! című műsorban bevallotta, hogy kirúgták.

„Nevezzük nevén a dolgot: kirúgtak... Én pedig meghoztam azt a döntést, hogy akkor nem is akarok ezzel az egésszel nagyon sokáig foglalkozni. Tán még azt is mondtam, hogy örökre. És tudom, hogy nem gondoltam komolyan, de azt gondoltam, most elkezdek az üzleti életben érvényesülni: csinálok olyan dolgokat, amikkel korábban nem foglalkoztam, internetes bizniszek, vendéglátás, stb. És több-kevesebb ez sikerült is, de azért mindig ott volt bennem a hiányérzet”

- mondta Sváby András, aki 10 évvel a kirúgása után, 2017. március 12-én új, saját műsorral, a Heti Naplóval tért vissza az ATV-hez.

Bár legutóbb egy nagyon rövid ideig láthattuk az RTL Az árulók - Gyilkosság a kastélyban című krimi-realityjében, Sváby nem hagyta ott az ATV-t, jelenleg is ott dolgozik.

A vele készült beszélgetést alább tudjátok meghallgatni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás