promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kiadták a figyelmeztetést a meteorológusok, ezekben az országrészekben kell felkészülni a legrosszabbra - Részletes időjárás-előrejelzés

Kiadták a figyelmeztetést a meteorológusok, ezekben az országrészekben kell felkészülni a legrosszabbra - Részletes időjárás-előrejelzés

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions

Megjött az igazi december, ilyen lesz az időjárás, erre kell számítani.

Az elmúlt héten már igazán hozzászokhattunk a télies időhöz, számos helyen alakult ki havazás, és a hó sok helyen meg is maradt. A Mikulás is könnyebben parkolt a havas háztetőkön, Mátraszentistvánon most már lehet síelni is. Ma hajnalban sok helyen ónos eső esett, ami miatt könnyebben jegesedhetnek az utak, mindenki legyen óvatosabb, a téli gumit sem tanácsos tovább halogatni. A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön érdemes különösen óvatosnak lenni, az utak könnyen válhatnak csúszóssá, ami a legrosszabb ebben a decemberi időszakban.

Milyen időjárásra kell számítani Vasárnap?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint vasárnap erősen felhős vagy borult, párás idő várható, délutántól a nyugati régiókban enyhén szakadozhat a felhőzet. A csapadékzóna fokozatosan kelet felé mozog, és estére a keleti határszélről is eltűnik. Az Északi-középhegység térségében folyamatosan, de a főváros és az Észak-Alföld környékén is hosszabb ideig tartó havazás várható. Másutt inkább havas esőre vagy esőre lehet számítani. Kora délelőttig átmeneti ónos eső még előfordulhat. Az Észak-Dunántúlon helyenként élénkül a szél, különösen a magasabb területeken, ahol a friss hó hordható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +3 fok között várható, de a Nyugat-Dunántúlon enyhébb idő várható, Sopronban akár +7 fokig is felmelegedhet a levegő.

Milyen lesz az idő a jövő hét elején?

Hétfőn kevésbé felhős területeken ismét erőteljesen megnő a felhőzet, majd délután nyugat felől csökken. A köd napközben ritkul. Szórványos eső, zápor várható, északkeleten hó, havas eső, néhol ónos eső is előfordulhat. Több helyen megélénkül, néhol időnként megerősödik a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet döntően -4 és +1 fok között alakul, de a havas Dunakanyarban és az Északi-középhegységben hidegebb lesz. Hajnalra enyhül az idő. A maximum -1 és +10 fok között várható, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, nyugaton a magasabb hőmérsékleteket.

Kedden legalább rövid időre sok helyen kisüt a nap, majd nyugat felől vastag, összefüggő felhőzet érkezik az előrejelzés szerint. Az ország északkeleti részén szórványosan várható záporos jellegű csapadék, ónos eső sem kizárt. Nyugat felől fokozatosan terjed el az eső. Időnként megélénkül a nyugatias szél. A minimum -4 és +4 fok között várható. A csúcsérték 3 és 11 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délen a magasabb hőmérsékleteket.

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban: