promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kőkemény fordulat jön az időjárásunkban a hét második felében, jelentős felmelegedés érkezik erre az országrészre
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jelentős változásokra számíthatunk a következő napok időjárásában.

Az utóbbi napokban bizony nem úsztuk meg a kiszámíthatatlan, hűvös, téli időjárást, azok számára azonban akik nem szeretik a hideget, most van egy jó hírünk. Hamarosan ugyanis jelentős felmelegedés érkezik és akár 15 fokig is felkúszhat majd a hőmérséklet, de először is nézzük mi vár ránk holnap.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, holnap azaz szerdán az ország nagy részén napos időre számíthatunk, az északkeleti, keleti harmadban lehet több a felhő, és az Eger-Békéscsaba vonal széles sávjában havazás, hózápor is kialakulhat. Kora délelőtt a Bakonyban még előfordulhat egy-egy erős széllökés, de a nap második felétől mérséklődik az ismét délire forduló légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű, az északkeleti tájakon lesz a hidegebb.

Holnapig tehát nem változik jelentősen az időjárásunk, csütörtöktől azonban némileg melegszik majd a hőmérséklet.

Az Időkép ugyanis arról ír, hogy bár csütörtökön ismét többfelé lehet csapadék: északon, északkeleten hó, havas eső, helyenként ónos eső, máshol eső, átmeneti enyhülés kezdődik. Délutánra bizonyos helyeken már 10 fokig melegszik a hőmérséklet, ami sokkal kellemesebb mint a mostani fagypont közeli idő.

Ehhez képest pénteken is folytatódik az csapadékos idő, több helyen kiadós csapadékmennyiség zúdulhat le. Havazás északon, északnyugaton, délebbre pedig eső várható. A kettő közötti átmeneti sávban pedig havas eső, fagyott eső, ónos eső is kialakulhat több helyen. Az északias szél élénk, erős lesz.

A csúcsértékek délkeleten 5-15 fok között alakulhatnak, míg máshol -2, +4 fokra van kilátás, így jelentős eltérés várható a maximumok tekintetében az ország különböző pontjain. 

A felmelegedés pedig sajnos eddig fog csak tartani, szombaton ugyanis már napközben mindössze -3, +4 fok lesz a valószínű.

Aki még többet szeretne megtudni várható időjárásunkról, ő az OMSZ friss videós előrejelzéséből is tájékozódhat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás