promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Viharos szél és hóesés érkezik ezekbe az országrészekbe, utána óriási libikókára figyelmeztetnek a meteorológusok - részletes-időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen lesz az idő Vasárnap, erre érdemes készülni.

A szombati kellemetlen, szeles időjárás vasárnap tovább folytatódik. Bár a naptár szerint még november van, valójában már beléptünk a téli időszakba, előkerülhetnek a meleg, bélelt csizmák, és a kesztyűt sem érdemes otthon hagyni a csípős, hideg sarkvidéki levegő miatt. Az Időkép képes összeállítással is készült azokról a településekről, ahol a napokban esett a hó. A hét utolsó napján is számíthatunk erős széllökésekre és hózáporokra, főleg az ország nyugati részében, miközben sok helyen kisüt a nap.

Milyen időjárásra kell számítani vasárnap?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap többórás napsütéssel számolhatunk, de délelőtt a Dunántúlon, délutántól pedig főként az Alföldön előfordulhatnak helyi hózáporok. Az esetleges hózáporok nyomán az Alföldön, különösen az összeáramlási zónában, néhol pár centiméter vastag hóréteg is képződhet. Az északnyugati szél nagy területen erős lesz, helyenként akár viharos lökésekkel is, ezek a Dunántúlon havat is hordhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +5 fok között várható.

Milyen lesz az időjárás a jövő héten?

Hétfőn enyhébb időre van kilátás, az ég kezdetben változóan felhős lesz, majd nyugat felől a felhőzet vastagsága növekszik. Főleg a nap második felétől néhány helyen várható csapadék: északon és északkeleten inkább hó vagy havas eső, míg másutt általában eső. A délnyugati és déli szél több területen élénkül. Hajnalban a hőmérséklet többnyire -7 és 0 fok között lesz, a szélvédett fagyzugos területeken pedig akár -10, -8 fokot is mérhetnek. Kora délután 0 és +8 fok közötti hőmérséklet valószínű. A hét közepén ismét lehűlésre számítanak a meteorológusok, míg az időjárás-jelentés szerint a hét második felében pedig újabb melegedésre lehet készülni.

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás