promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hidegfront közelíti meg az országuknak, ekkor fordul át az időjárás teljesen télibe
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erős széllökésekre kell számítanunk a délután folyamán is, hajnalban pedig jönnek a mínuszok. 

Még december sincs, de máris télies időjárásnak lehetünk szemtanúi. Az országban már több helyen is esett a hó, a héten pedig olyan hideg lesz, hogy nem kizárt, hogy ismét fehérbe borul minden. Az ősz ennek ellenére alig akart megérkezni, egészen szeptemberben és még októberben is nyárias időnk volt, csak néha fordult elő egy-egy hidegebb nap.

Szerda este jönnek a mínuszok, éjszaka -5 fok is lehet, fagyzugokban pedig -7 és -8 fokot is mérhetünk. Garantáltan fagyni fog, Északnyugat felől átmenetileg mindenütt megnövekszik a fátyolfelhőzet, mely hajnalra az északi, északkeleti tájak fölött meg is vastagodhat. Az északias szél az esti órákban mérséklődik, hajnalra nyugatira, délnyugatira fordul az áramlás. 

Ma az északkeleti területeken (kiemelten a Bodrogközben), esetleg az Alpokalján az északi szelet 60-70 km/h-t meghaladó széllökések kísérhetik. Estétől kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható. Éppen ezért még mindig érvényes a széllökések miatt kiadott elsőfokú vészjelzés. Erős széllökés a délután folyamán Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben lehetnek. 

Csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálatelőrejelzése szerint jobbra fordul az időjárás és sok helyen kisüt a nap. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy lesz egy nyugodtabb napunk, ezt követően gyökeres változás következik. Erős széllökések lehetnek, de mínuszokra nem kell számítani.

Pénteken jön a markáns hidegfront, hétvégére pedig téliesre időre fordulunk át. Pénteken nagyrészt közepesen vagy erősen felhős idő lesz a jellemző, többórás napsütés csak kisebb körzetekben várható. Elszórtan fordul elő eső, zápor. Főként estétől északon, illetve a hegyekben néhol vegyes halmazállapotú csapadék is lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás