promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális hideg ér el minket a héten, a meteorológusok szerint ezeken a helyeken lehetnek durva mínuszok
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A héten pár fokkal melegebb lehet napközben, de éjjel és hajnalban betörnek a kemény mínuszok. 

Ismét egy újabb hétre keltünk, az enyhe időjárásnak pedig már hetekkel ezelőtt búcsút mondhattunk. Kezdünk átmenni már leginkább a tél időjárásba, így nem csoda, hogy egyre többször mínuszok is vannak. Most azonban több fokos melegedés is lehet, de az is biztos, hogy a hó is egyre többször szállingózik. Nézzük, milyen időnk lesz a hétfőn és a hét további napjain. 

Hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország északkeleti felén lehet a nap nagyobb részében felhősebb az ég, arrafelé kevés helyen kell esőre, záporra számítani. Nyugati, délnyugati tájakon több órára kisüt a nap, és száraz idő várható. Az északi tájakon megélénkül a nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 9 és 15 fok között valószínű, de északkeleten ennél több fokkal hidegebb lehet. Késő estére 3 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Milyen időnk lesz a héten? 

Kedden délen lehet majd ismét eső, 10 fok fölé nem emelkedik a hőmérséklet. Szerdán változóan felhős időre számíthatunk, előfordulhat egy-egy zápor, hózápor. Helyenként viharos lökések is várhatók ,hajnalban -3 fok is lehet. Csütörtökön hajnalban szintén lehetnek mínuszok, egészen -9 fokra lecsökkenhet a hőmérséklet. Aki hajnalban korán kel, annak jól fel kell már öltöznie, főleg az ország északi helyein, Salgótarján környékén -8 fok lehet. Péntekre újra beborul az ég és hazánkat újra elérheti a csapadékos idő. 

Egyre többször fordul elő, hogy az ország valamelyik pontján havazik. Vasárnap szintén ez történt, ugyanis reggelre elképesztően hideg lett, az érkező enyhébb légtömeg még nem vette át az uralmat a hideg felett. Bakony térségében havazott, majd ezután a Nagy-Hideg-hegyen is megjelentek a hópelyhek. Az északi országrész egyes területei így fehérbe borultak, Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest vármegyébe is esett az eső - írja az Időkép

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás