promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kemény hidegfront éri el az országot, ebben a vármegyében csap le igazán
Borítókép:  Profilmedia/Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyre jobban téli időjárásra váltunk át, a héten már jönnek a komoly mínuszok is. 

A következő napok frontban gazdagok lehetnek, emiatt pedig egyáltalán nem lehet jó napja annak, aki frontérzékeny. Vasárnapra pedig nem érdemes kirándulást szervezni, ugyanis csapadékos idő lehet, méghozzá brutális hideggel. Egyre jobban váltunk át a téli időjárásra, emiatt nem csoda, hogy a héten többször lehetnek már mínuszok.

A hét utolsó napján ugyanis többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, elszórtan várható eső, zápor. Reggel a Dunántúlon, északon, északkeleten változó halmazállapotú csapadék is előfordulhat, a magasabban fekvő helyeken havazás, illetve átmeneti gyenge ónos eső is lehet. Korábban már esett a hó Magyarországon, erre most nem kell számítanunk. Legkisebb eséllyel a délkeleti részeken fordulhat elő csapadék. Délután kettészakadhat az ország: a nyugati megyékben kisüthet a nap, keleten azonban marad a csapadékos idő. A hőmérséklet azonban 10 fok fölé biztosan nem fog emelkedni. Ezenkívül a mai napra vészjelzést is kiadtak, a zivatarok miatt elsőfokú vészjelzés van érvényben Győr-Moson-Sopron vármegyére. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. 

Milyen idő lesz a jövő héten? 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerint étfőn felhős lesz az ég, északkeleten szórványosan, másutt néhol valószínű eső, zápor. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a nyugati, délnyugati szél. Kora délután 9, 15, északkeleten 6, 8 fokot mérhetnek. Kedden folytatódik a borús idő, fagyzugokban mínuszok is várhatók, szerdán pedig az sem kizárt, hogy behavazik. Előfordulhat hózápor ugyanis egyre jobban érzékelhetők lesznek a mínuszok, csütörtökön már akár -9 fok is lehet. Leginkább az északi megyékben mutathat ilyen számokat a hőmérő. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás