promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Holnaptól hatalmas fordulat jön az időjárásban: brutális, mi vár ránk a következő napokban
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk ma és a következő napokban.

Az elmúlt napokban nem kevés csapadék hullott le hazánkban, ami miatt sokan kerülhettek borús hangulatba. Ezért mindenképpen jó hír, hogy a mai napon kellemes, napsütéses időben van részünk és a hőmérő higanyszálai sem csökkennek nagyon alacsonyra, bár november közepe lévén ma éjszaka már több helyen 0 fok alá csökken majd a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a mai napon, az ország délnyugati kétharmadán nagyrészt derült, napos idő várható, de az északkeleti harmadban is fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, és kiderül az ég. A lengedező nyugati szél mérséklődik, és délnyugatira, délire fordul a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között várható. Késő estére -3, +7 fok közé csökken a hőmérséklet. A hajnalok tehát már igen hidegek lesznek.

A maihoz képest hétfőre sem változik jelentősen az időjárás, ám sajnos több helyen is számíthatunk csapadékra és közepesen vagy erősen felhős időben lesz részünk. Napközben gyenge eső helyenként előfordulhat, majd estétől észak felől egyre nagyobb területen fordul csapadékosra az idő. A mérsékelt déli, délnyugati szél csak estétől élénkül meg nagyobb területen. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 között várható, északkeleten lesz a hűvösebb.

Kedd reggel a változóan felhős-napos időben többfelé előfordulhat kisebb eső, zápor. Délután északnyugat felől pedig érkezik egy újabb hidegfront és annak csapadékmezője, ami országszerte okozhat majd esőt, záporokat. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugatias szél. A legmagasabb hőmérséklet 13 és 17 fok között alakulhat. Délen, délkeleten lesz melegebb az idő.

Ebből is látszik tehát, hogy továbbra is mozgalmas marad időjárásunk. A hőmérséklet pedig egyébként a sokévi átlag körül, keddtől már afelett alakul az elkövetkező napokban, ami az OMSZ friss videós előrejelzéséből is kiderül.
 
 
 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás