promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Országos figyelmeztetést adtak ki, ezekben az országrészekben kell felkészülni - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időjárás következik az elkövetkező napokban, erre kell készülni. Esős, felhős hétvégénk lesz, de hétfőn már vissza is térhet a jó idő.​

Eddig volt kegyes hozzánk az ősz, a jó időt még az sem tudta elrontani, hogy a hét közepén jött egy hidegfront, a hőmérsékleten ez szinte egyáltalán nem hagyott nyomot, országszerte elszórtan fordultak elő csupán kisebb esőzések, záporok. Azonban már a hét elején beharangozták, hogy hétvégén újabb hidegfront közelíti meg hazánkat, ami jelentős lehűlést, csapadékot fog hozni. Az időjárás tegnap éjjel még sok helyen trópusi volt, tehát csapadékos de meleg, ez viszont reggelre megváltozik. 

Milyen lesz az idő szombaton?

A meteorológusok nem tévedtek, mindenki készüljön esernyővel, esőkabáttal, gumicsizmával, ha a szabadba megy. A napi 10 mm csapadék esélye országszerte 55 és 90% között ingadozik, nagyobb esőzésre inkább a Dunántúlon számíthatunk, ott sok helyen akár a 20 mm-t is elérheti a napi csapadékmennyiség. Napközben a frontrendszer hatására nyugatról egyre inkább növekszik, vastagszik a felhőzet, reggel már tapasztalhatjuk is a masszív csapadékzónát, ami dél-nyugat felől jön. Bonyhád, Szentlőrinc környékén villámlik. A  Dunántúli területeken tehát már a hőmérséklet is jelentősen vissza fog esni, a Tiszántúlon azonban akár 30 fokos hőmérséklet is elképzelhető, ide várhatóan csak este fog elérni a front.

Milyen lesz az idő a hétvégén? Visszatér még a jó idő?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből az derül ki, hogy vasárnap folytatódik a szeszélyes időjárás, kevés napsütéssel és záporokkal, zivatarokkal, hétfőn azonban már megnyugszik felettünk a légkör, egyre szárazabb léghullámok érkeznek. Kedden már vissza is térhet a jó idő, és a 25 fok fölötti átlaghőmérséklet - a vénasszonyok nyara tehát folytatódni fog.

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás