promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: brutális változás jön péntek estétől, az egész hétvégénket elrontja
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A héten nyári meleg és zivataros idő járt kéz a kézben, a hétvégén azonban végérvényesen elrontja az egészet egy esőt hozó ciklon. 

Elképesztően változatos időjárásnak lehettünk szemtanúi a héten és ez még nem a vége. Eső, nyári meleg, szinte a nyár csatázott az ősszel. Alig lehetett eldönteni, hogy munkába induláshoz vigyünk-e esernyőt vagy egyáltalán, hogy nyári vagy őszi felszerelésben lépjünk ki az utcára. 

Pénteken is erre lehet számítani: eleinte országszerte napsütésre számíthatunk, majd vastagabb felhőtömbök is érkeznek. Ezekből nyugaton záporok, zivatarok kialakulása várható. A délies szél nagy területen élénk, az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében erős lesz. Ennek ellenére 26 és 32 fok között alakul a hőmérséklet. Az esti órákban, leginkább a Kisalföld térségét érintheti nagyobb csapadék. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú vészjelzést is kiadott a zivatarok miatt, amely az északnyugati megyéket érintiElsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Mi lesz a hétvégén?

Szombaton megérkezhet a front, többfelé lesz, eső és zápor. A mediterrán ciklon miatt vasárnap is borult, csapadékos idő lehet.A hétvége folyamán tehát agyrészt erősen felhős, illetve borult lesz az ég a hétvégén. Néhány órás napsütés azonban még így is lehet. A déli, majd északnyugati, északi szelet sokfelé erős, zivatarban viharos lökések kísérhetik. A délutáni órákban 16, 31 fok valószínű, a tartósabban csapadékos nyugati vidékeken mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket. Szombatra és vasárnapra szintén vészjelzést adtak ki a zivatarok miatt, szinte az egész országra. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat videójában meg is nézhetitek, hogy mi vár ránk pontosan.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás