promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: károkozó jelenség miatt adtak ki riasztást, ami a hidegfront agresszív kísérője lehet
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az időjárásunk hamarosan ismét elég változatos lesz, és egy hidegfront fogja felbolygatni a szeptemberi nyarat.

Bár már alaposan közeledünk szeptember végéhez, de az ősz nem érezteti a hatását. Lehet teljesen hirtelen fogunk belelépni ebbe az évszakba, mint anno a nyárba. A hónap elején volt egy lehűlés, de azóta csak egy gyenge hidegfront vonult át felettünk, ami nem hozott drasztikus visszaesést.

Azonban most egy ciklon valóban ketté fogja szelni Magyarországot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat lenti videójában meg is nézhetitek, hogy mi vár ránk pontosan.

Már a holnapi napon egy kicsit labilisabb lesz a légkör, de a valódi hidegfront szombaton érkezik meg hazánk fölé. Pénteken délelőtt északkeleten helyenként felhős, vagy ködös lehet az idő, és ott még előfordulhat eső, zápor. Ezt követően nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, mely olykor szűri a napsütés. Csapadék az ország döntő részén később nem valószínű.

Késő délutántól, estétől viszont ismét vár ránk egy fordulat. Nyugat felől megvastagszik a felhőtakaró és Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon már lehetnek záporok, zivatarok is. A déli, délnyugati szél nagy területen élénk, az Észak-Dunántúlon erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között várható.

Szombaton a hidegfront miatt már a legtöbb helyen tartósan borult lesz az ég. Néhány órás napsütés főleg a Tiszántúlon lehet. Sokfelé várható eső, zápor, és erősebb vihar is. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullhat, de az erősebb cellák akár jégesőt is okozhatnak. Mindenképpen követni kell azon a napon, hogy az OMSZ milyen vészjelzést ad ki, mert akár károkozó jelenségre is készülni kell.

A déli, majd északnyugati, északi szelet sokfelé erős, zivatarban viharos lökések kísérhetik. Hajnalban 13, 20, a délutáni órákban 16, 31 fok valószínű, a tartósabban csapadékos nyugati vidékeken mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket. A hőmérséklet eltérésekben is látszódik, hogy alaposan kettészakad az ország.

A hétvégéből a vasárnap is befolyásolja a ciklon. Általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Többfelé várható eső, záporeső, zivatar. Helyenként jelentős mennyiség hullhat. Az északi, északkeleti szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 28 fok között valószínű, a tartósabban csapadékos tájakon lesz a hűvösebb, keleten, délkeleten a melegebb idő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás