promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: a viharos hidegfront versenyautóként rongyol bele hazánkba, és ez cserbenhagyásos gázolás lesz
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A lehető legrosszabbkor fordul nagyot az időjárásunk, és támad majd be minket a viharos hidegfront.

Nem olyan rég vonult el hazánk feje fölül egy hidegfront, ami bár okozott zivatarokat, de nagy hőmérséklet visszaesést nem generált. Így csak átmenetileg kóstoltunk bele az őszbe, és vissza fog térni a jó idő, legalábbis egy darabig.

A viharos hidegfront közeledik felénk, és a lehető legrosszabbkor rongyol bele versenyautóként a hazánkba. Azonban, hogy mire kell pontosan számítani, az az Országos Meteorológiai Szolgálat lenti videójából kiderül.

Annyiban biztosak lehetünk, hogy bár nyárias lesz csütörtökön a hőmérséklet, de azért nem árt betenni a táskába az esernyőt. Főleg délután számíthatunk elszórtan záporra, zivatarra, néhol felhőszakadásra, de ezek nem fognak sokáig kitartani. A déli, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon megerősödik, zivatarban viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 31 fok között alakul.

Pénteken délelőttig északkeleten lehetnek erősebben felhősebb pontok, ott fordulhat elő helyenként zápor, zivatar. Napközben sok fátyolfelhőre számíthatunk szűrt napsütéssel, emellett kevés gomolyfelhő is képződik.

Pénteken éjszaka megvastagodhat a felhőzet nyugat felől, akkor a Dunántúlon szórványosan valószínű csapadék. Hajnalban ködfoltok is várhatók. A déli, délnyugati szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet általában 12, 18, a maximum 26 és 32 fok között várható, a Dél-Alföldön lesz a legmelegebb.

Aztán jön a hétvége, és mikor máskor is érkezhetne meg a viharos hidegfront, mint szombaton. Nyugat felől növekszik, vastagszik a felhőzet, de főleg keleten, délkeleten még több órára kisüthet a nap. Több helyen, akár több alkalommal előfordulhat zápor, zivatar, illetve akár jégeső is.

A délkeleti országrészben legkisebb a csapadék esélye. A déli, majd északnyugati, északi szelet sokfelé erős, zivatarban viharos lökések kísérhetik. Hajnalban 13, 20, a délutáni órákban 18, 33 fok valószínű, északnyugaton mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

Vasárnap Magyarország nyugati, délnyugati felén általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, keletebbre a változóan felhős ég mellett akár több órára kisüthet a nap. Nyugaton, délnyugaton többfelé előfordulhat eső, zápor, zivatar, máshol kisebb a csapadék esélye. Az északi, északkeleti szelet sokfelé erős, zivatar térségében viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 32 fok között valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb idő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás