promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Teljesen meg fog bolondulni az időjárás, a meterológusok is készülnek az újabb hidegfrontra - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időjárás következik az elkövetkező napokban, jön a változás, és erre kell készülni.

Ma reggel az ország északi részében több helyes is beborult az ég, sok helyen eső is esett, akik nem figyelték a korábbi napok időjárás-előrejelzéseit, könnyen meg is ijedhettek, és biztos ami biztos alapon esernyőt ragadtak azután is, hogy a zápor alább hagyott. A hidegfront most tovább halad, így az ország más területein továbbra is előfordulhat csapadék, kisebb zivatarok, felhőszakadás, de az idő nem hűl le különösebben, továbbra is 25 fok fölötti átlag hőmérséklettel lehet majd számolni.

Eddig tehát rendkívül kegyes hozzánk az ősz, nincs se túl hideg, se túl meleg, az eső sem különösebben veszélyes, élvezhetjük a napsütés jótékony hatásait, arcunkat sem szárítja erős szél. Az időjárás azonban már csak ilyen szeszélyes jószág, tehát ami ma van, az holnapra tova is szállhat, főleg ilyenkor ősszel. Ez a hidegfront gyorsan elszalad fölöttünk, de már közeledik a következő.

De mégis hogyan alakul akkor az időjárás a következő napokban?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből kiderül, hogy hétvégéig erősödni fog a nappali felmelegedés mértéke, tehát döntően napos időre számíthatunk, a hétvégén viszont változékonyabb időjárásra kell készülni.Az éjszakai órákban mindenhol megszűnik a csapadék, így aki ma este kimaradna otthonról, nyugodtan otthon hagyhatja az esernyőjét. A holnap hajnali órákban a hőmérséklet 10-14 fok körül alakul, nem fogunk tehát fagyoskodni. A pára és a köd gyorsan el fog illanni, napközben mindenhol napos időre számíthatunk, kevés felhővel. A hőmérséklet csúcsértéke 25 és 29 fok között alakul majd.

Hétvégén azonban jelentős csapadékra számíthatunk, és a hőmérséklet is alaposan vissza fog esni az ország bizonyos területein - bár ez még csak valószínűségi előrejelzés, nem vehető kézpénznek. Szerencsére a meterológusainknak bőven van még ideje megfejteni, hogy hogyan alakul az időjárás a hétvégén.

Az OMSZ térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás