promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: újra szirénázik a viharjelzés, csak itt fogod tudni megúszni az özönvizet
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A változékony időjárásnak hamarosan vége, de most ismét szirénázik a viharjelzés, szóval még készülni kell komolyabb zivatarokra.

Ahogy tegnap is beszámoltunk róla, rengeteg helyen kellett felkészülni arra, hogy lecsaphat a viharzóna, és ez sajnos meg is történt. Budapest több részére is hirtelen 20-25 milliméternyi csapadék zúdult. Persze voltak területek, amik extrémen eláztak: a XI. kerületben például 41 milliméternyi csapadékot mértek.

Az észlelők több videót is beküldtek az Időképnek az özönvízszerű esőről, amit ide kattintva tudtok megnézni, de hogy mi vár ránk a továbbiakban, az az Országos Meteorológiai Szolgálat lenti videójából derül ki.

Közben újra szirénázik a viharjelzés, szóval extrém zivatarok most is kialakulhatnak. Kizárólag Dunántúl déli, délnyugati részein minimális az esély erre. Csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több órára kisüt a nap, és szórványosan várható zápor, zivatar, melyeket felhőszakadás kísérhet. A változó irányú szél mérsékelt marad, viszont zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között alakul. A legkisebb esély a keleti tájakon van a felhőszakadásra.

Aztán belecsapunk a hétvégébe, és de most augusztus 20 miatt nem lesz hosszú, mivel az vasárnapra esik. Az első napon éjszaka képződő pára- és ködfoltok reggeli megszűnését követően általában sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Többnyire gyenge marad a légmozgás, de zivatarok környezetében megerősödhet a szél. A hőmérséklet hajnalban általában 17, 22 fok között, a hidegre hajlamos helyeken 17 fok alatt várható. A csúcsérték 29 és 34 fok között valószínű.

Augusztus 20-án az északkeleti, keleti tájakon néhol előfordulhat zápor, zivatar, de napsütéses időre van kilátás. A csúcsérték 30 és 35 fok között valószínű, szóval igazi kánikula lesz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás