promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: masszív viharzóna ront rá az országra, ezeken a részeken jégeső is lehet
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Változékony időjárásra kell készülnünk egy masszív viharzóna miatt, ami viharos szelet, de akár jégesőt is okozhat.

Akik nem bírják elviselni a meleget, azoknak van egy rossz hírünk: a kánikula biztosan maradni fog a következő napokban. Most viszont már érzékelhetően megnőtt a felhőzet feledtünk, és a csapadékhajlam is növekszik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ki is adta a riasztást, de hogy mi vár ránk, az a lenti videóból is kiderül.

A délnyugati, illetve az északkeleti tájakon valamivel alacsonyabb valószínűséggel várható zivatar, de a többi részen, ahol megerősödik egy viharzóna, ott akár jégeső is lehet, valamint óriási szélerősödés. Este és éjszaka már inkább a Dunától keletre várható zivatartevékenység. Csütörtökön is elszórt jelleggel alakulnak ki zivatarok, majd estére már csökken a csapadékhajlam.

Most a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 21 fok között alakul. A következő nap a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul, maximum a zivatarok környékén tud átmenetileg lehűlni a levegő.

A hétvége előtt napos idő várható gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Elszórtan zápor, zivatar előfordulhat. Csak zivatar térségében erősödhet meg a szél. Hajnalban általában 16, 21 fok között, a hidegre hajlamos helyeken 16 fok alatt alakul a hőmérséklet. Délutánra 28 és 33 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombaton is hasonló lesz a helyzet, és marad a kánikula, így egyes helyeken akár 34 fokig is megnövekedhet a hőmérséklet. Vasárnap már roppant csekély az esély a csapadékra. A minimum-hőmérséklet 16 és 23, a csúcsérték 30 és 35 fok között valószínű.

Közben a Dunán is megcsodálható a kérészek rajzása, mely páratlan élményt nyújt. A dunavirágzás a tiszavirágzáshoz hasonló természeti jelenség.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás