promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbitális veszély leselkedik a nyugdíjasokra – ilyen aljas támadást még nem látott az ország
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Pest vármegyében történt támadásnak egy kerekesszékes nyugdíjas esett áldozatul.

Nem rég számoltunk be arról, hogy Budapest II. kerületében egy trükkös zsebtolvaj szedi az áldozatait, aki hiszékeny nyugdíjasokat ver át. Általában pénzváltásra kéri őket, mivel nincs nála apró, aztán olyan kavarodást okoz, hogy simán el tudja emelni az összes papírpénzt az áldozatok pénztárcájából. Amilyen hirtelen megjelenik, olyan sietve távozik.

Az persze már teljesen ki tudja borítani az embereket, amikor a bűnözők egy mozgáskorlátozott nyugdíjasra csapnak le. Egy kereskesszékes idős férfinak Pilisen állta útját egy nő és egy fiatal férfi, majd cigarettát kértek tőle – számolt be róla a police.hu.

Az idős reagálni sem tudott, mire a fiatalembertől záporoztak a pofonok és az ökölcsapások, miközben nő társa kitépte a sértett nyakából az övtáskáját. A támadás következtében a sértett felborult a kerekesszékével – szerencsére csak könnyebben sérült –, a rablók pedig elfutottak.

A helyszínre percek alatt kiérkező egységek forró nyomon eredtek az elkövetők után, egy napon belül mindkettőjüket elfogták. A fiatal férfi olyan mesével állt elő, hogy a kerekesszékes nyugdíjas felállt, és bántalmazta a női társát, ezért kezdte el verni az idős embert.

A nyugdíjas kerekesszékes férfi tudta értesíteni a rendőrséget, de akad olyan amikor idősek olyan veszélybe kerülnek, amikor erre nincs idő, vagy lehetőség.

Érdemes minden nyugdíjasnak beszerezni egy gondosórát. Ezt a felhasználók a nyakukba akasztva vagy a karukon tudják hordani. A készüléken van egy nagy „SOS” gomb, amit megnyomva rögtön kapcsolja a diszpécserszolgálatot, ami 0-24 órában elérhető. Egy másik gombbal azt is lehet ellenőrizni, hogy hány százalékra van feltöltve a Gondosóra, amit a készülék szóban közöl velünk.

A diszpécsernek így rögtön jelezhetjük azt is, hogy ha betörőt észlelünk, vagy megtámadtak minket. A lenti videóban szépen be is mutatják, hogy működik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás