promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Káosz a Balatonnál - a razzián meglepően durva dolgok történtek
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A NAV tartott ellenőrzéseket a Balatonnál, de a razzia során olyanba futottak bele, amire ők se számítottak.

A nyaralni vágyók boldogak lehetnek, mert visszatért a kánikula, és nagyon úgy néz ki, hogy maradni is fog egy ideig. Ez azt jelenti, hogy a Balatonnál is egészen biztosan nagy lesz a nyüzsgés augusztus végéig.

Persze tudjuk nagyon jól, hogy a Balaton továbbra sem olcsó mulatság. Az biztos, hogy az infláció miatt még nagyobb árakkal kellett számolnia mindenkinek az idén. Törzsvendégek bizonyos engedményeket is kaptak, hogy egészen biztosan visszatérjenek. Például akadt olyan szállásadó, aki megígérte, hogy nem fog emelni az árakon. A legnagyobb kiadást természetesen továbbra is ez jelenti.

A másik nagy tétel persze a vendéglátás. A Balatonnál állítólag elemzők szerint olyan 10-15 százalékos lehet a drágulás az étlapokon. Ha étteremben szeretnénk enni, akkor ugyebár érdemes elkerülni a vízparti vagy a turisták által látogatott helyeket, amelyek általában drágábbak.

Persze az éttermek és büfék helyett választhatjuk a piknikezést is, ha spórolni szeretnénk. Ha viszont jót akarunk enni, akkor érdemes megnézni interneten, mielőtt betérünk valahova. A Balatonnál is sok olyan hely van, ahol nem igazán figyelnek a higiéniára.

Hogy ne fussunk bele ételmérgezésbe, arra a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felügyel, akik kiemelten vizsgálják a szezonban az ottani büféket, vendéglátóhelyeket.

Közben kisebb káoszt okozott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) razziája, akik a Balaton és a Velencei-tó környékén vizsgálódtak. A közleményből kiderült, hogy a vizsgálatok negyede mutatott ki valamilyen szabálytalanságot, tehát elég sokan trükköznek, és így összesen nagyjából 10 millió forint bírságot szabott ki a NAV.

A káoszt közben az okozta, hogy az ellenőröket többször érte atrocitás, és volt, hogy a rendőrséget is ki kellett hívni, hogy befejezhessék a vizsgálatot.

Az ellenőrzések többségét kitevő nyugta- és számlaadás, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének vizsgálta négyszáznál is több mulasztást tárt fel. Ebből csaknem háromszáz esetben az online pénztárgépek üzemeltetésével kapcsolatos problémát, vagy a nyugtaadás elmulasztását jegyzőkönyvezték, az alkalmazottait 83 vállalkozó nem jelentette be. A jövedéki szabályokat 25 kereskedő sértette meg.

Érdemes minden vállalkozónak figyelni, és betartani a szabályokat, mert az ellenőrzéseket őszig folytatja a NAV.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás