promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fordult a kocka a Balatonnál, tömegesen akadtak ki az emberek a szállásadók húzása miatt
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nőttek az árak a Balatonon, de néhány turista tudta, hogyan kell sarokba szorítani a vendéglátókat.

Nemrég számoltunk be arról, hogy nagy a baj a Balatonnál, így a legtöbb család alaposan átgondolja, hogy belföldön költse-e el a pénzét. Azért az sosem volt titok, hogy a magyar tenger kicsit a külföldi turistákhoz igazítja az árait.

A lényeg, hogy egy családnak akkor is mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ha csak egyetlen napra utazik le a Balatonra. Így a szállásköltséget felváltja az utazás, azonban ebben az esetben nem annyira súlyos a helyzet, mint ha ott is töltenének egy, vagy esetleg több éjszakát. Hogy így mennyire jön ki a nyaralás, azt a lenti cikkünkben megtudhatjátok.

Az ATV nem olyan rég egy riportban számolt be arról, hogy a hatalmas infláció miatt a belföldi nyaralók az olcsóbb szálláshelyeket keresik. Értelemszerűen a borsosabb áru hoteleket inkább a külföldiek engedhetik meg maguknak.

A Balatonnál legtöbben a kiadó házakat, apartmanokat keresik. Itt a turisták közül a törzsvendégek már fel is lázadtak, szóval a szállásadók többségének drasztikus lépést kellett hozniuk.

„A törzsvendégeink csak azzal a feltétellel voltak hajlandóak az idén jönni hozzánk, hogy nem emeltünk nekik semmit. Szóval inkább kedvezményt adtunk nekik: ingyenes adjuk nekik a klímát, ingyenesen adunk nekik jakuzzi lehetőséget. Így emelni, a törzsvendégeinknek nem emeltünk”

- mondta az ATV Híradójának Varga Balázs, az egyik balatoni apartmanház tulajdonosa.

Innen is látszik, hogy sok család inkább lemondott volna a balatoni nyaralásról, hogy ha az árak még jobban elszállnak. A magyar tengernél egy négy tagú család 20 ezer forint alatt már csak elvétve talál lehetőséget főszezonban.

A vendéglátósok többsége szerint ők még nem igazán lépték át azt a bizonyos lélektani határt az árakban, de már vannak emberek, akik így is szóvá teszik a dolgot. Itt a kánikula, július elejétől pedig már tényleg beindul a főszezon, amikor egy törölközőt sem lehet majd letenni a strandon.

A szállás az egyik legnagyobb kiadás a balatoni nyaralás során, ezért érdemes alaposan körülnézni a kínálatban és összehasonlítani az árakat. A legolcsóbb megoldás általában a sátorozás vagy a kempingezés, amelyeknek ráadásul megvan a maga hangulata is, bár hétköznapi luxus nélkül. Az éttermek és büfék helyett választhatjuk a piknikezést is. Ha inkább vendéglőben szeretnénk enni, akkor érdemes elkerülni a vízparti vagy a turisták által látogatott helyeket, amelyek általában drágábbak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás