promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas baj van a Balatonnál, nem csoda, hogy kiborultak a nyaralók
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokan döntenek úgy, hogy a Balaton ebben az évben kimarad, vagy csak egy napra látogatnak ki a családok.

A Balaton Magyarország legnagyobb és továbbra is legnépszerűbb tava, amely nyáron rengeteg turistát vonz belföldről is. Sajnos olyan idők járnak, amikor a családoknak alaposan meg kell nézniük, hogy mire adnak ki pénzt, és sokan döntenek úgy, hogy a költségvetés helyrebillentéséhez a nyaralásból, szórakozásból kell lecsípni.

A balatoni nyaralás ugyebár továbbra sem olcsó mulatság, hiszen a szállás, az étkezés, a strandolás és a szórakozás is jelentős költségeket jelentenek. Ha a drágaságot nézzük, akkor bizony van baj a tó körül bőven, így nem csoda, hogy a belföldi nyaralók visszafogják magukat.

A Pénzcentrum kiszámolta a költségeket, és megnézték, hogy képzeletbeli négy fős családnak mennyire jön ki egy nap a Balatonnál, ha nem foglalnak szállást, hanem tényleg csak leutaznak eltölteni ott egy napot.

Ugyebár az útiköltségnél sok minden számít, például, hogy autóval, vagy vonattal megyünk-e, de ez 15 ezer forintra jött ki átlagolva. Valamennyire javult a helyzet a boltokban, de azért még mindenhol érezzük az infláció hatását. Természetesen nem csak mi tudjuk drágábban beszerezni az alapanyagokat, hanem például az éttermek is. Így az érkezés nagyjából 30 ezer forint, ami persze igény szerint változhat. Ha ehhez még hozzáadjuk a strandbelépőt, akkor már meg is van az 50 ezer forint/nap.

Ne feledjük, hogy ez a szállás nélküli, spórolós verzió. A szállás az egyik legnagyobb kiadás a balatoni nyaralás során, ezért érdemes alaposan körülnézni a kínálatban és összehasonlítani az árakat. A legolcsóbb megoldás általában a sátorozás vagy a kempingezés, amelyeknek ráadásul megvan a maga hangulata is.

A kajánál a legjobb spórolós tipp természetesen az otthoni főzés vagy a piknikezés, amelyhez beszerezhetünk helyi alapanyagokat a piacokról vagy a boltokból. Ha inkább étteremben szeretnénk enni, akkor érdemes elkerülni a vízparti vagy a turisták által látogatott helyeket, amelyek általában drágábbak.

Persze ingyenes strandot is lehet találni a Balatonnál (pl. Balatonföldvár: Nyugati strand) csak itt arra is fel kell készülni, hogy jóval kevesebb szolgáltatást kapunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás