promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erre senki nem számított: kiszámíthatatlanná válik az időjárás a következő napokban
Borítókép:  Profimédia - Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A változékony időjárás már az egészséges szervezetet is megviselheti.

A mai időjárás: tovább szakadozik, majd gomolyosodik a felhőzet, és sok napsütés várható. Elszórtan, főként a Dunától keletre, alakulhatnak ki záporok és zivatarok. Az Alpokalján sem zárható ki záporeső. Az estére azonban mindenütt megszűnik a csapadék. Az északi és északnyugati szél elvétve élénkülhet meg, de csak zivatarok mentén lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Pénteken napos idő várható, kevés gomolyfelhővel. Keleten lehetnek egy-egy záporok, de általában száraz idő lesz. Néhol időnként megélénkülhet az északi és északnyugati szél. Az éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul, míg a nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között lesz.

Orvosmeteorológia

Csütörtök hajnalban és reggel az északi és északnyugati tájakon pára és köd csökkentheti a látótávolságot, de ez hamar feloszlik. Napközben elszórtan záporok és néhol zivatarok tehetik csúszóssá és vizessé az utakat A napos időszakokban érdemes napszemüveget viselni. A Dunántúlon többfelé élénk széllökések lehetnek, különösen a zivatarok környezetében, amelyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Vezessünk óvatosan és tartsunk megfelelő követési távolságot! Kívánunk balesetmentes közlekedést!

Frontmentes időre számíthatunk. A hűvös és nyirkos reggeli órákban azonban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. Nagy lesz a napi hőingás, különösen a délelőtti órákban, ami vérnyomás-ingadozást és keringési panaszokat okozhat. 10 és 16 óra között a naposabb tájakon és időszakokban az UV-sugárzás elérheti az erős vagy nagyon erős fokozatot, ezért fontos, hogy figyeljünk bőrünk fokozott védelmére! Emellett ügyeljünk immunrendszerünk erősítésére is! Fogyasszunk sok gyümölcsöket, zöldségeket, és ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

[[vid1]]

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás