promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meglepő hírt közöltek a meteorológusok, erről mindenkinek tudnia kell, ha jót akar magának
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A mai napra kétféle veszélyjelzést adott ki az OMSZ.

Mostanában sokszor „szórakozik” velünk az időjárás, hiszen hol hőség van, hol vihar, vagy esetleg a kettő együtt. A hidegfrontok jönnek-mennek, a nappalok melegek, az éjszakák hidegek, hétvégén pedig mindenki abban reménykedik, hogy lesz olyan jó idő, hogy el lehessen menni strandolni, Balatonozni – nos, van egy rossz hírünk, ugyanis nem biztos, hogy ez most össze fog jönni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint gomolyfelhős, napos idő várható ma, a nyugati, északnyugati, északi tájakon felhősebb körzetek is lehetnek. Az északnyugati harmadban előfordulhat záporeső, illetve zivatar is, estétől pedig növekedni fog a csapadékhajlam az időjósok szerint. A délnyugati szél sok helyen erős, élénk lesz, erre érdemes felkészülni.

A nappali hőmérséklet maximuma 23 és 35 fok között alakul, estére ez 17 és 27 fok közé fog csökkenni.

Itt lehet megnézni a térképet:


Kép: met.hu (screenshot)

Az OMSZ a mai napra kétféle veszélyjelzést adott ki, az egyiket a zivatar, a másikat pedig a magas középhőmérséklet miatt, mindkét figyelmeztetés több magyar vármegyét is érint:

  • Citromsárga, 1-es fokozatú veszélyjelzés van érvényben magas középhőmérséklet miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, illetve Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében – ezeken a helyeken fokozottan érdemes figyelni a folyadékbevitelre, illetve arra is, hogy időnként árnyékba kerüljünk, nehogy bajunk legyen;
  • Szintén citromsárga, 1-es fokozatú veszélyjelzés van érvényben zivatar miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Zala vármegyében – ezeken a területeken akár villámlás, szélerősödés és jégeső is előfordulhat.

Itt lehet megnézni a zivatarral kapcsolatos veszélyjelzést a térképen:


Kép: met.hu (screenshot)

A met.hu videós időjárás-előrejelzéséből kiderül, hogy előoldal alakítja időjárásunkat, ma pedig egy hidegfront súrolja az országot. Az idő melegszik, az imént említett hidegfront pedig helyenként akár zivatart is hozhat magával – sőt, még a hétvége időjárására is hatással lesz egy hidegfront, ugyanis jelentős mennyiségű csapadék várható egész Közép-Európában, és elvileg csak a jövő hét elején vonul ki a térségünkből, vagyis könnyen lehet, hogy ez eléggé elrontja majd a hétvégi strandolós programokat:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás