promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: ezeken a helyeken csaphat le károkozó jég, és ez még csak a pokoli kezdet
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem fog kímélni senkit az időjárás, így nem csak károkozó jégre, de viharos szélre is számítani kell, ráadásul a Campus fesztivál is veszélyben lesz.

Ahogyan a meteorológiai megjósolta, az egyik viharzóna már átrobogott Magyarországon. Kora reggel még megúsztuk a dolgot, de aztán délelőtt a Dunántúl déli részén lecsapott a zivatarlánc. Ez végül a Dél-Alföldet elérve csendesedett le.

A lenti videóban megnézhetitek, hogy mit jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat az előrejelzésében, de sajnos nem sok jót.

A következő viharzóna sem lesz kellemes. Heves zivatarok kialakulására elsősorban a késő délutáni, és az esti órákban van esély. A délnyugati, valamint az északkeleti területeken előfordulhat károkozó jég, valamint viharos szélroham. Az ország ezen részen valóban jobb mindenre felkészülni.

A zivatartevékenység különösen a déli országrészben az éjszakai órákban is folytatódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 21 fok között alakul. A hidegre érzékeny részeken ennél alacsonyabb, tópartokon, nagyvárosokban ennél magasabb értékek is lehetnek.

Aki a debreceni Campus fesztiválon bulizik, annak is érdemes lesz figyelnie a radart, mert kialakulhat ott is vihar.

Csütörtökön már visszabillenünk a megszokott kerékvágásba. A kora délelőtti órákig még a déli megyékben lehetnek felhősebb körzetek, majd a nap további részében sok napsütés valószínű a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett.

Helyenként, elsősorban északkeleten és délnyugaton lehet zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél nagy területen megélénkül, időnként meg is erősödik. Zivatarok mentén is lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között várható.

A hétvége előtt pénteken azonban ismét előfordulhatnak viharok. Ettől függetlenül az erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett általában többórás napsütés valószínű. Főleg a nap második felében egyre több helyen előfordul zápor, zivatar. A szél zivatar környezetében megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Hajnalban 13, 20, délután 25, 34 fok várható, délkeleten lesz a melegebb.

Szombaton a csapadéktömbök reggelig elhagyják hazánkat délkelet felé, de ez sajnos nem tart sokáig. A jelenlegi előrejelzés szerint az átmeneti szünetet követően főleg a nap második felében több helyen előfordulhat záporeső, zivatar. Zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 13, 19, a maximum 26, 31 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás