promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: besárgult Magyarország térképe - ezekre a vármegyékre adtak ki riasztást
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tegnap tomboltak a tubák hazánkban, mára pedig élnek a riasztások, de az OMSZ már várja a komoly fordulatot. 

A tegnap esti előrejelzésünknek megfelelően továbbra sem kellett búcsút intenünk az esőzéseknek, bár a szombati kései órákra már megszűnt az országos, kiterjedt csapadékzónás esőzés. Az egész hetes áztatás után valóban kijelenthetjük, hogy nincs szárazság hazánkban, ám a nedves időjárás ellenére is kellemes a hőmérséklet. Mindez persze jót fog tenni az olyan bosszantó élőlények, mint a szúnyogok elszaporodása. Nincs mit tenni, otthon biztosítani kell a pangó, összegyűlt esővíz kiöntését, elöntözését, elzárását az ilyenkor hemzsegő szúnyoglárvák elleni védekezés részeként. A többit majd megoldják a hatóságok a gyérítés részeként. 

Vasárnap reggelre körülbelül 15-20 Celsius fokra ébredhettünk, hazánk egész területén friss a levegő. Azonban nyugat felől máris betörőben van az ezen a héten már megszokott viharos esőfront. A nyugati és délnyugati vármegyéket már most áztatják a záporok és zivatarok. Ellenben kora délelőttig az ország másik végletében még szakadozott a felhőzet, a napsütéses kellőképp segíti érlelni a teraszra vagy udvarra kiállított kovászos uborkás üvegeket. A későbbi órákban egészen a Duna vonaláig húzódhat, majd északi irányba fordulhat a zivatarrendszer, bár az OMSZ előrejelzése szerint az egész országra érvényes a citromsárga-riasztás vasárnap éjfélig.

A mai csúcshőmérséklet körülbelül 28 fok lesz, de a naposabb tájakon ezt már-már igazi strandidőnek érezhetjük majd. 

A folytatásban szerencsére pozitív változás fog bekövetkezni a magyarországi időjárásban. A jelek szerint a szombati tubák támadása egyfajta forgószélként söpörte el a Kárpát-medencéből a csapadékkal terhelt felhők nagy részét. A jövő hét első felében már tényleg csak szórványosan lesznek olyan területek, ahol esőzés alakulhat ki. Azonban jelentős mennyiségtől már nem kell tartanunk egészen a következő hétvégéig. Sajnos a mostani várakozás szerint a nyári szünet első pár napja nem feltétlenül hoz majd nyaralós időt. A modellezések alapján nem kell tartanunk 30 Celsius fok feletti hőmérséklettől.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás