promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: dermesztő ránézni erre a térképre, amit most mutatunk, és nem fog javulni a helyzet egy ideig
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az időjárásunkban elvileg hétfőtől állhat be gyökeres változás, addig viszont zivatarok fognak cikázni felettünk. A Balaton közben köszöni szépen az esőt.

Rengeteg eső zúdult ránk az elmúlt napokban, szóval szárazságra semmiképpen sem lesz panasz. Hazánk állóvizeinek is jót tett az eső. Az Országos Vízjelző Szolgálat szerint Balaton átlagos vízszintje 121 centiméter volt.

Persze a balatoni nyaralásokat is meg tudja keseríteni, ha állandóan viharoktól kell tartanunk. Az rossz hír, hogy a hétvégén nem igazán fog változni az időjárás. Valóban dermesztő ránézni az Időkép radarösszegzésére, ami jól mutatja, hogy hol voltak viharok az országban, és merre haladtak.

Hétfőtől északkelet felől csap le a Kárpát-medencére a hidegebb, szárazabb levegő, addig azonban továbbra is érvényben vannak a riasztások a hirtelen feltűnő zivatarok miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint éjszaka már kevesebb zivatarra kell számítani, de addig bárhol kialakulhatnak, szóval jó, ha kéznél van az esernyő.

Hajnalra pára-, illetve ködfoltok képződhetnek. Az északi, északkeleti szél a hajnali óráktól megélénkül. Zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul.

Vasárnap késő délutántól északkelet felől stabilizálódik a légkör, így este fokozatosan a déli, délnyugati országrészre szorulhatnak vissza a zivataros csapadékgócok. A megerősödő északkeleti szelet kísérő legerősebb lökések leginkább az Észak-Alföldön, Északi-középhegységben elérhetik a 60 km/h-t.

Holnap a felhőszakadás hála égnek már kevésbé lesz jellemző kísérőjelenség. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul.

Hétfőn aztán jön a már fent említett változás. A keleti, délkeleti megyékben lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés. Általában száraz idő lesz, inkább csak a keleti, délkeleti határ közelében fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, sokfelé megerősödik. Hajnalban 10, 16 fok várható. Délután 20 és 26 fok között alakul a hőmérséklet majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás