promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hidegfront robban be hazánkba, csapadék ezeken a helyeken lehet, de így is rengeteg napsütés várható majd - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jó időre van kilátás a hétvégén.

Már-már a tavaszt is felváltotta a nyár, sok helyen Magyarországon ismán elérte a 30 fokot a csúcshőmérséklet napközben, előkerültek a lenge viseletek, a rövidnadrágok, és minden, ami már majdhogynem a nyárhoz kapcsolódik. Az elmúlt időszakban cspadék, zápor és zivatar tényleg csak nagyon kevés helyen zavarta meg a napfürdőzést. És nagyon úgy tűnik, hogy a folytatás is ilyen lesz majd az első igazi nyári hétvégén.

Merthogy biztosan sokan már most a vízpartokra vágynak, így éppen belelépve a júniusba, kicsit már tényleg olyan, mintha nyár lenne.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint szombaton a déli órákig a Dunántúlon is felszakadozik majd a felhőzet, másutt pedig sok napsütés várható majd, ám kora délutánig Magyarország nyugati részein néhol azért előfordulhat zápor, de később már itt is megszűnik majd a csapadékhajlam. A legmagasabb nappali hőmérséklet pedig majd napközben 21 és 26 fok között alakulhat majd.

Szombaton tehát kellemes, napos idő lesz, de azért pár fokkal visszaeshet a csúcshőmérséklet. De az egész előttünk álló hétvégére igaz az, hogy kellemes és napos idő várható majd. Ám pár fokkal hűvösebb időre számíthatunk majd, az UV-sugárzás pedig még mindig magas vagy nagyon magas tartományba esik majd. A lehűlésért pedig egy hidegfront a felelős, amely éjszaka vonul át Magyarország felett.

Hogy pontosan az ország melyik részén milyen időre lehet számítani, azt térképre vetítve is láthatjátok az OMSZ YouTube-videós előrejelzéseiben, így érdemes tájékozódni már most a hétvégét illetően:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás