promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: újra kettészakad az ország, és a java csak csütörtökön jön
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A szélsőséges időjárás folytatódik, mondjuk is, hogy holnap reggelre milyen meglepetés készül a nyár első napján. 

Szerencsére ma már nem jutott olyan sok a szélsőséges értékekből, mint a tegnapi estek többségében. Magyarország időjárása szerdára már jóval nyugodtabb arcát mutatta a lelkes és kevésbé lelkes honpolgároknak. A korábbi ciklonok és anticiklonok által befolyásolt zavaros meteorológiai helyzetet felváltotta a valamivel letisztultabb tavaszi véghajrá. Ugyanis a mai nap a naptári tavasz utolsó 24 órája, lévén holnaptól hivatalosan is beköszönt a nyár. Az ország kettéosztottsága azonban továbbra is fennáll mind a mai éjszakáig, mind csütörtökre is. Mára lényegében az esős időszak véget ért, lévén a kiadós tegnapi esők után a késő délutáni órákra az erőteljesedő napsütés feloszlatta a gomolyfelhőket.

A szerdai csúcshőmérséklet 28 Celsius fok körül alakult, bár ezt nem mindenhol érhette el a hőmérő higanyszála. A nyugati és délnyugati vármegyékben volt, ahol csak a 24 fokot értük el. 

Estére szerencsére csapadék nélkül maradunk, a mérsékelt légmozgás miatt érdemi lehűlés és hőmérsékleti kiingás nem várható. A legalacsonyabb hőfok holnap hajnalra 9 fok lehet. Bár az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hidegérzékeny területeken még hűvösebb értékeket is regisztrálhatnak az ott élők. Mind például az örök sláger Zabar településen, amely rekordtartó a június 1-éket illetően. Ugyanis 2006-ban mindössze +0,1 Celsius fokot mértek a nógrádi falucskában. Reméljük, a közeljövőben nem lesz ilyenhez balszerencsénk. 

A holnap reggel egyébként roppant érdekesnek ígérkezik, ugyanis a kettéosztott országunk déli vármegyéiben erőteljes, de regionális lehet a köd és pára képződés. A közlekedőket már most figyelmeztetjük a veszélyes lehetőségre, illetve a fokozott figyelemre. A nap folyamán inkább csak hazánk déli harmadában várható gyenge légmozgás mellett némi gomolyképződés. Lokális záporokra és zivatarokra lehet kilátás. A csütörtöki csúcshőmérsékletek 26 és 29 fok között tetőznek majd. Országos esőzésre nincs jelentős esély. 

Az OMSZ napi Youtube előrejelzése:

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás