promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt soha ne mondd egy magyarnak, a külföldiek lelepleznek minket
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az interneten vallanak rólunk a külföldiek.

Az utóbbi pár évben óriási keletjük van azoknak a blogoknak Youtube-on, amelyek röpke útbaigazításokat adnak turistáknak, ha idegen környezetbe kerülnek. Már nem elsősorban azok az anyagok tapadnak meg a legjobban, ahol egy-egy ország legszebb és legjobb látnivalóit sorolják, hanem azok, amelyekben nagyon laza nyelvezettel olyan tanácsokat adnak a turistáknak, amelyek valóban segíthetnek eligazodni külföldön a mindennapokban, olyan tanácsokat tartalmaznak, amelyek tudatában jobban értjük az adott ország kultúráját, lakóinak hétköznapi attitűdjeit és a népesség viselkedését. Esetleg olyan témákat sorolnak fel, amelyeket jobb kerülni, vagy olyan témákat tárnak elénk, amelyek kapcsán nem biztos, hogy érdemes egy bizonyos álláspontot erősen hangsúlyozni,

merthogy kényes.

Korábbi cikkeinkben a témáról már körbejártuk a YouTube-ot az ilyen videókért, most pedig olyan fórumokat böngésztünk körbe, ahol a témákkal foglalkoztak elsősorban, a Quorán pedig nagyon érdekes hozzászólások olvashatók a témában. Természetesen az általában, több helyen is gyakran elmondott dolgok is feljönnek, ilyen például az, hogy a hungry (éhes angolul)-hungary szóviccet már nagyon unják idehaza, illetve az is természetesen feljön, hogy nem szeretjük, ha Bukarestet összkeverik Budapesttel, illetve ha a közép-európai népeket összekeverik, és minket véletlen máshova sorolnak be. De maga a történelem is egy nagyon forró szitut eredményezhet, ha véletlen beletenyerelünk egy témába valamilyen rossz narratívából.

Itt azonban előjön az is, hogy az olyan szitokszavakra nagyon ugrunk, amelyekbe belekeverik a szüleinket, ezekre úgy ugrunk, mint amikor Marty McFly-nak azt mondják, hogy nyuszi. A fórumokon az is szembejön, hogy arra is érdekes arckifejezést vág a többség, ha a hun-magyar elmélet keretében Attila őseinek mondanak minket, a fórum hozzászólásai alapján ezeken nagyon meglepődnek általában a magyarok. És ez az összevetés sokszor onnan erdeztethet, hogy sok országban a magyarokat elsősorban angol Hungary megnevezésből ismerik, és egyes nyelvekben is ebből a szóból képződött a magyar megnevezés.

Ám ha a Hungary-ról azt gondoljuk, hogy a hun nép nevéből jön, akkor nagyot tévedünk.

De mégis akkor, honnan jön az, hogy Hungary?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás